İnsana yakışan güzel hareketler

Şehrimizde genelde tüm hayvanlara, özelde yaban hayvanlarına sahip çıkan artan bir şekilde saygın bir dayanışma sergileniyor

Örnek olacak güzel davranışları yazmasak olmaz...

 

Yazmak anlatmak lazım.

 

Hayvanlar ile insanlar arasındaki dostluk yeni gelişen ve öğrenilen bir davranış değil.  Asırlar boyu insanlar ile hayvanlar arasında yakın dostluk hep var olmuş. Onlar bize hep arkadaşlık etmiş en sadık dostlarımız olmuşlardır.  Ama yaban hayvanlarıyla insanlar arasındaki dostluk daha farklıdır. İki tür de birbirine daha temkinli yaklaşır.

 

Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi  (Van YYÜ) Yaban Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü, Jandarma, polis, basın ve vatandaşlarımızın yaban hayvanlarını korumaya yönelik işbirliği sevindirici sonuçlar veriyor. Ortak çabalar sonucu toplumda yüksek bir duyarlılık oluştu. Oluşan bu duyarlılık kartopu misali hızla büyüyor. Herkes görevi ve yetkisi sınırları içinde yaban hayvanlarına karşı yapılması gerekenleri biliyor.

 

İnsanlarımız kanadı kırık bir kartalı, çaresiz kalan bir ayı yavrusu için canla başla seferber oluyor. Yaralı bir hayvanı yeniden doğayla buluşturmak için inanılmaz ortak bir  efor sarf ediliyor.  Vatandaşlarımızın bu duyarlılığı hepimizi çok mutlu ediyor. Takdir edilecek işbirliği sayesinde halk kültürümüze, şarkılarımıza türkülerimize konu olan ancak son yıllarda adını unutmaya başladığımız  nesli tükenmeye başlayan yaban hayvanlarıyla bu sayede yeniden buluşmaya başladık.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme