• Haberler
  • Güncel
  • İpek: Van'ın sorunlarını çözmek için kamuoyu oluşturmaya devam edeceğiz

İpek: Van'ın sorunlarını çözmek için kamuoyu oluşturmaya devam edeceğiz

Van'ın karşı karşıya olduğu sorunların çözümü için mücadele eden Türkiye Gazeteciler, Yazarlar ve Aydınlar Birliği Platformu Başkanı Yasin İpek, platformun sorunların tespiti çözümü için yetkili mercilerle görüşülüp sorunların giderilmesi konusunda çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Gazetemizi ziyaret eden İpek ve beraberindeki heyet, Van'ın ekonomik, sosyal ve kültürel alanda önemli sorunlarla boğuştuğunu belirterek, "Platformumuz, Van'ın sorunlarını kamuoyunun gündemine taşımak ve çözüm odaklı çalışmalar yürütmek için kuruldu. Bu hedef doğrultusunda, Van'ın sorunlarını tespit edip yerinde inceleyerek, ilgili kurumlarla görüşmeler yaparak ve kamuoyu oluşturma çalışmalarına devam edeceğiz" dedi.

İpek: Van'ın sorunlarını çözmek için kamuoyu oluşturmaya devam edeceğiz

TÜGYAP Başkanı Yasin İpek beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte gazetemizi ziyaret ederek imtiyaz sahibi Erdal Perihan ile görüştü. 

Kurulduğu günden bu yana kentin sorunlarını cesurca gündeme taşıyarak adından söz ettiren TÜGYAP, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Son dönemde gerçekleştirdiği etkinliklerle dikkat çeken TÜGYAP, toplumun sesini duyurmak ve kentin geleceğine dair çözüm önerileri geliştirmek için aktif bir rol üstlenmiş durumda.

TÜGYAP, bir yıl önce hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle toplumun her kesimine umut olmaya devam ediyor. Bağımlılıkla mücadele, yaşlı ve engelli ihtiyaç sahibi kadınlara yönelik destekler, kuaförlük, fotoğrafçılık, biçki dikiş, örgü trikotaj, el sanatları, İngilizce, aşçılık, tiyatro, organik tarım, yeşil oda televizyon stüdyosu kitap kampanyası,  gibi çeşitli alanlarda ücretsiz kurslar düzenleyen TÜGYAP, depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm konularında da önemli çalışmalar yürütüyor.

TÜGYAP TOPLUMA UMUT OLMAYA DEVAM EDİYOR

TÜGYAP Başkanı Yasin İpek, "Bir yıl içinde birçok alanda önemli adımlar attık. Özellikle bağımlılıkla mücadele ve kadınlara yönelik desteklerimiz büyük ilgi gördü. Ücretsiz kurslarımızla insanların kendilerini geliştirmelerine ve yeni bir meslek edinmelerine yardımcı oluyoruz. Deprem hazırlığı ve kentsel dönüşüm konularında da toplum bilincinin artmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. TÜGYAP olarak, toplumun her kesimine ulaşmayı ve ihtiyaç duyulan her alanda hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi.

İpek, platformun Van'ın sorunları konusunda kamuoyunu bilgilendirmek, çözüm önerileri geliştirmek ve siyasi iradeyi harekete geçirmek için çeşitli etkinlikler düzenleyerek yayınlar yaptığını ifade etti. Platformun, Van'ın ekonomik kalkınması, istihdam yaratılması, eğitim ve sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, kültürel mirasın korunması ve çevre sorunlarının çözümü gibi konularda çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

İpek, "Van'ın sorunlarının çözümü için tüm paydaşların iş birliği içinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle, platformumuz, sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler, iş dünyası ve siyasi partilerle iş birliği yaparak çözüm odaklı çalışmalar yürütüyor." dedi.

Platformun, Van'ın sorunlarının çözümü için kamuoyunun desteğini ve siyasi iradenin desteğini sağlamaya çalıştığını belirten İpek, "Van'ın sorunları çözülmeden Türkiye'nin sorunları çözülemez. Biz, Van'ın sorunlarının çözümü için mücadelemizi sürdüreceğiz." diye konuştu.

TÜGYAP, bir yıl içinde yaptığı çalışmalarla toplumun her kesimine ulaşmayı ve ihtiyaç duyulan her alanda hizmet vermeye devam edeceğini belirterek, TÜGYAP'ın bu çalışmalarının toplumun daha güçlü ve birlikte yaşayan bir toplum olmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Gazetemiz imtiyaz sahibi Erdal Perihan, TÜGYAP Başkanı Yasin İpek ve beraberindeki heyete nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. 

Bakmadan Geçme