• Haberler
  • Güncel
  • İpekyolu Belediyesi 2025-2029 Stratejik Plan'ın startını verdi

İpekyolu Belediyesi 2025-2029 Stratejik Plan'ın startını verdi

İpekyolu Belediyesi'nde, beş yıllık sürede ilçenin nasıl bir belediyecilik hizmetiyle yönetileceğini belirleyecek, Stratejik Plan ile ilgili hazırlık toplantısı düzenlendi.

Önümüzdeki dönem ilçenin nasıl bir belediyecilikle yönetileceğini belirleyecek olan Stratejik Plan’ın hazırlık çalışmalarının startını veren İpekyolu Belediyesi, kapsamlı bir çalışmayla hazırlanacak olan stratejik planını, halkın görüşleri doğrultusunda halkla birlikte hazırlıyor.

2025-2029 Stratejik Plan hazırlık toplantısına, İpekyolu Belediye Başkanı Cevdet Altındağ, Başkan Yardımcısı, Büyükşehir Belediyesi Stratejik Plan komisyon üyeleri ile Meclis Üyeleri ve Belediye Birim Müdürleri katıldı.

İpekyolu Belediye Başkanı Cevdet Altındağ Başkanlığında düzenlenen toplantıda stratejik plan çalışmaları, plan hazırlanırken izlenecek yol ve ele alınacak konu başlıkları belirlendi. 

Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan toplantıda, Stratejik Plan hazırlanırken kentin tüm paydaşlarının dahil edileceği bir çalışma olmasının önemine değinildi. Planın hazırlık aşamaları belediyenin vizyon, misyon ve stratejik hedeflerinin, ihtiyaçlara göre belirlenmesini sağlamak için; saha araştırmaları, mahallelerde halk buluşmaları,  sivil toplum ve meslek örgütleri ile toplantılar düzenlenerek görüş ve öneriler de stratejik planın bir parçası haline getirilecek. İpekyolu’na dair yapılacak proje ve çalışmalarda sürdürülebilirlik esas alınacak.

Stratejik Plan için İpekyolu halkının öncelikli talepleri ile önerilerinin yer aldığı anket çalışması yapılarak, çalışmalarda öncelik verilmesi gereken konular; kentsel planlama, yerel ekonomiyi güçlendirme çalışmaları, çevre, temizlik, ekoloji, dil-kültür alanındaki çalışmalar, sosyal çalışmalar, turizm, kadın politikaları, çocuklar, yaşı ilerlemiş bireyler, engelli politikaları, denetim ve kontrol, demokratik katılım, toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme gibi belediye hizmetlerine ilişkin olarak fikirler alınarak halkın talep ve beklentilerinin belirlenmesi sonucunda hazırlanacak olan araştırma raporu ile stratejik planlama yapılacak.

İpekyolu’nun önümüzdeki dönem için stratejisinin belirleneceği, stratejik plan çalışmaları ile halka yönelik hizmetlerde, halkın memnuniyetinin sağlanması, şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetimin ortaya konulması ile stratejik hedef ve amaçların belirlenmesi hedeflenmektedir. 

Bakmadan Geçme