• Haberler
  • Güncel
  • İpekyolu Belediyesi'nden örnek uygulama: İSRAF YOK TASARRUF VAR

İpekyolu Belediyesi'nden örnek uygulama: İSRAF YOK TASARRUF VAR

İpekyolu Belediyesi 'Bayat Ekmek Toplama Kutusu' projesiyle bir ilke imza attı. Belediye tarafından ekmek israfını önlemek, bayat ve atık ekmekleri değerlendirmek üzere site girişlerine 'Bayat Ekmek Toplama Kutusu' bıraktı. Uygulama kent genelinde yaygınlaştırılacak.

Burhan Ergin

Van'ın en büyük ve merkez ilçesi İpekyolu'nda birçok projeyi başarıyla hayata geçiren İpekyolu Belediyesi bayat ve atık ekmeklerin toplanarak değerlendirilmesini sağlayacak proje başlattı. Belediye yetkilileri projeyle nimetin çöpe gitmemesini, israfı önlemek ve bayat ekmeklerin doğru kullanımını sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Van'da bayat ekmeklerin değerlendirilmesi ve ekmek israfının önlenmesi amacıyla "Bayat Ekmek Toplama Kutusu" projesi vatandaşlardan da büyük ilgi gördü. Vatandaşlar nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu İpekyolu ilçesinde bina önlerine bırakılan 130 adet toplama kutusuna atık ve bayat ekmeklerini bırakıyor.

İpekyolu Belediyesi tarafından Ali Paşa, Halilağa, Selimbey, Hafıziye, Cumhuriyet mahallelerinde sitelerin yanı sıra çarşı merkezinde lokanta, fırın gibi benzeri yemek işletmelerinin önüne bırakılan Bayat Ekmek Toplama kutusunda toplanan ekmekler her gün ekipler tarafından alınıyor. Toplanan ekmekler hayvan barınaklarına ve besi çiftliklerine dağıtılıyor.

Uygulama hakkında bilgi veren İpekyolu Belediyesi yetkilileri "İlimizde vatandaşlarımızı israf konusunda bilinçlendirmek üzere örnek olacak proje hayata geçirdik. İsraf ile ilgili farkındalık yaratmak istiyoruz. Evlerde ve işyerlerinde bayatlayan atık ekmekleri ne yazık ki çöpe atıyoruz, hem ekmek israfı yapıyoruz hem de ekmeğin doğru kullanılma yolunu kapatıyoruz. Biz bu duruma "dur" demek için harekete geçtik. Vatandaşların bu konuda hassas davranacağına inanıyoruz. Ali Paşa Mahallesinde başlattığımız çalışmaya hemşehrilerimizden büyük destek geldi. Ali Paşa, Halilağa, Selimbey, Hafıziye, Cumhuriyet Mahallelerinin yanı sıra çarşı merkezindeki lokanta, fırın gibi benzeri yemek işletmelerinin önüne Bayat Ekmek Toplama Kutusu bıraktık. İpekyolu ilçemizde 130 noktada Bayat Ekmek Kutumuz bulunuyor. Vatandaşlarımızın tek yapması gereken sofralarında artan veya bayatlayan ekmekleri bayat ekmek kutularına bırakmalarıdır. Çalışmayı zamanla yaygınlaştırmak istiyoruz. Ekmekler sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacı için de önem arz etmektedir. Ayrıca toplanan ekmekler hayvan barınağında ve hayvan çiftliklerinde kullanılıyor. Bayat ekmekleri değerlendirmek isteyen vatandaşlarımıza da vereceğiz" şeklinde konuştular.

İpekyolu Belediyesi tarafından ekmek israfını önlemek, bayat ve atık ekmekleri değerlendirmek üzere başlatılan uygulamayı takdir ettiklerini belirten Ali Paşa Mahalle sakinleri projeye destek olacaklarını söylediler. Mahallesi sakinleri, "Farkındalık yaratacak güzel bir proje. Eskiden Vanlılar olarak hepimizin bahçeli evleri vardı. Sofralarımızdan artan ekmek ve yemek kırıntılarını dostlarımız olan hayvanlarla paylaşıyorduk, israf yoktu. Şimdi bahçeli evlerimizin yerine yapılan sitelerde oturuyoruz. Dolayısıyla bayat ekmekleri değerlendirme şansımız olmuyor. İpekyolu Belediyesi Bayat Ekmek Toplama Kutusuyla israfı önleyecek. Bizde vatandaş olarak uygulamaya destek olacağız. Bu tür projelerin artacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandılar.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme