İpekyolu Belediyesi'nden Van Gölü temizliği

İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri Van Gölü'ne ve doğaya zarar veren atıkları temizleyerek Van Gölü'ne sahip çıkıyor.  

İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Van Gölü'nün ve çevresindeki doğal alanların korunması için önemli bir adım attı. Ekipler, göl ve çevresinde yaptıkları titiz çalışmalar sonucunda, doğaya zarar veren atıklar toplanıp depolanma alanlarına taşındı.

Van Gölü, Türkiye'nin en büyük gölü olmasının yanı sıra, bölgenin en önemli ekolojik değerlerinden biri. Ancak, yıllar içinde artan nüfus ve sanayi faaliyetleri, bölgeye zarar vermeye başlamıştır. Katı atıklar, endüstriyel atıklar ve zirai kimyasallar, göl ekosistemini ciddi şekilde tehdit eder duruma geldi.

İpekyolu Belediyesi, bu tehdidin üstesinden gelmek, olumsuzlukları ortadan kaldırmak için harekete geçti. Müdürlüğe bağlı ekipler, Van Gölü'nde kapsamlı temizlik çalışmaları başlattı. Ekipler, plastik atıklar, cam şişeler, metal parçalar ve diğer yabancı atıkları toplayıp uygun şekilde bertaraf etti.

Çalışmalar sırasında, ekipler ayrıca göl çevresindeki hassas biyolojik alanların dokusunu bozmadan temizleyerek bataklık alanlar, kumul sahiller ve kıyı şeridi gibi kritik habitatlar, atıklardan arındırıldı. Bu sayede, göldeki canlı türlerinin yaşam alanları korunmuş oldu.

İpekyolu Belediyesi yetkilileri, yaptığı açıklamada, "Van Gölü, bölgemizin en önemli doğal hazinelerinden biridir. Hem ekonomik hem de ekolojik açıdan büyük değer taşıyor. Biz de belediye olarak, gölümüzü ve çevresindeki doğal alanları korumak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz" dedi.

Yetkililer, ayrıca, vatandaşların bu çabalara destek vermesi gerektiğini ve gölü kirletmemenin altını çizerek, “Herkesin Van Gölü'ne sahip çıkması gerekiyor. Çünkü bu göl, dünya ve bölge halkının ortak doğal mirasıdır. Vatandaşlarımızdan da duyarlı olmaları ve çöplerini atıklarını uygun şekilde toplayıp çöp kovalarına bırakarak gölün ve doğanın kirletilmesinin önüne geçilerek destek bekliyoruz" diye konuştular.
İpekyolu Belediyesi, Van Gölü'nün korunması çalışmalarına devam ederek önümüzdeki günlerde gölü çevreleyen hassas alanların daha etkin şekilde korunması, kirlilik kaynaklarının belirlenerek önlenmesi gibi çalışmalara ağırlık vereceklerini belirttiler. 

Yorumlar 4
ŞEHRİMİZ HEPİMİZİN AYNASIDIR 30 Mayıs 2024 20:14

Şehrini, çevresini ve doğasını temiz tutmayan insan ancak cahil, görgüsüz, bilinçsiz, duyarsız insandır. VAN halkı böyle değildir, böyle olamaz ve böyle olmamalıdır. Bir şehrin temizliği ordaki insan kalitesini gösterir. Bir şehir, insanlarının aynasıdır. Hangimiz kirli, düzensiz, bakımsız bir şehre gidip dolaşmak isteriz. Hepimiz temiz, bakımlı, düzenli, ferah, berrak, yemyeşil şehirlerde zaman geçirmek, gezmek, tatil yapmak isteriz. Van hepimize emanettir. Herkes bu sorumlu davranış için işe kendinden ve ailesinden başlasın. VAN GENÇLİĞİNE, VAN'DAKİ AİLELERE, VAN'DAKİ ESNAFLARA, VAN'DAKİ ÖĞRENCİLERE, HERKESE SESLENİYORUZ : Çarşılarınızı, dükkanlarınızın önünü, kaldırımlarınızı, sokağınızı caddenizi, parklarınızı, derelerinizi, kanallarınızı, sahillerinizi, kıyılarınızı, park ve yeşil alanlarınızı, piknik ve mesire alanlarınızı, semt ve mahallelerinizi, çevrenizi ve doğanızı kirletmeyin, berbat etmeyin, temiz tutun.

GEVAŞ- EDREMİT- İPEKYOLU- TUŞBA- ERCİŞ 30 Mayıs 2024 20:13

ANAYASA VE YASALAR ÇOK AÇIK. GÖL KIYISINDA 100 METREYE KADAR ÖZEL TESİS, İŞLETME, İŞ YERİ, YAPI VS. O - LA - MAZ. HALKA AİT SAHİL BANDI VE REKREASYON ALANI OLMASI GEREKEN GÖLE SIFIR ALANLARI BU ÖZEL ŞAHISLARA, İŞ YERİ VE İŞLETMELERE KİM VERDİ, HANGİ YETKİYLE, HANGİ HAKLA VERDİ? BU ŞEHİRDE YASALARI VE BÜTÜN KAMUNUN/HALKIN MASLAHATINI DÜŞÜNENLER BU KEYFİLİĞE, BU İŞGALLERE, BU ŞAHSİ KULLANIMLARA NE ZAMAN MÜDAHALE EDECEK. BU MESAJ BİR SUÇ DUYURUSUDUR, BİR TALEPTİR. SAHİL VE KIYILARDA YASALARA AYKIRI HER DURUM TESPİT EDİLEREK ADLİ VE İDARİ İŞLEM ACİLEN BAŞLATILMALI VE İŞGALLER ACİLEN SONLANDIRILMALIDIR. SAHİL VE KIYILAR BÜTÜN HALKA AİT OLMALIDIR.

ÇAĞRI 30 Mayıs 2024 20:10

EN AZ 10 TANE YÜZME ALANI OLUŞTURULSUN. WC'LER, DUŞLAR, LAVABOLAR, ÇEŞMELER VB. BİRÇOK İMKAN İLE DONATILMIŞ KONFORLU, TEMİZ, DONANIMLI ALANLAR OLUŞTURULSUN. ÜLKENİN EN BÜYÜK GÖLÜ'NÜN KIYISINDAKİ 100 YILLIK BİR VİLAYETTE HÂLA BİR TEK 35 KM ÖTEDEKİ KİRLİ, BAKIMSIZ VE İLGİSİZ BİR MOLLAKASIM PLAJI VAR. OYSA EN AZ ON TANE ALAN OLMALI. VAN GÖLÜ BU ŞEHRE BİR AQUA HAVUZ KADAR DEĞER VE ZENGİNLİK KATMAYACAK MI? KIYILAR İŞGAL ALTINDA. KIYILARIN ÇOĞU KİRLİ, BAKIMSIZ VE BOŞ. GÖL TABANI KİRLİ. DERE VE KANALLARDAN ÇÖP VE KİRLİLİK HER GÜN GÖLE AKIYOR. YÜZECEK ALANLAR 40 KM ÖTEDE. GEZİP OTURACAK SADECE EDREMİT SAHİL BANDI VAR. VAN'IN HAKKI BU MU? VAN BÖYLE Mİ YERLİ YABANCI TURİZME HİTAP EDECEK? ON YILLARIN İHMALİ SON BULMAYACAK MI?

Van'ı, çevresini, doğasını 365 gün temizlemek gerekir. 30 Mayıs 2024 20:09

ÇARŞILAR, SEMTLER, MAHALLELER, CADDELER, SOKAKLAR, ARA SOKAKLAR, PARKLAR, SAHİLLER, KIYILAR, DERELER, KANALLAR, PİKNİK ALANLARI, TARİHİ ALANLAR...BU ŞEHİRDE NEREYE GİTSENİZ, NEREYİ DOLAŞSANIZ, NEREYE BAKSANIZ TOZ, TOPRAK, İZMARİT, ÇÖP, EVSEL ATIK VE KİRLİLİĞE YOĞUN OLARAK RASTLIYORSUNUZ. BU SORUNUN SON YILLARDA ÇOK YOĞUN VE ÇOK YAYGIN OLDUĞU KESİN. NÜFUS ARTMIŞ OLSA DA BİLİNÇ ARTMALI, DUYARLILIK ARTMALI. İNSANLAR ŞEHRİNE, ÇEVRESİNE VE DOĞASINA GÖZÜ GİBİ BAKMALI, KORUMALI, KİRLETMEMELİ, TEMİZ TUTMALI. BİR DE BELEDİYELERİN KALABALIK TEMİZLİK EKİPLERİ OLMALI. HER YERDE 365 GÜN TİTİZ TEMİZLİK OLMALI. VE MAALESEF BUNLARI HER YIL SÖYLEMEKTEN USANDIK. 13 İLÇEMİZDE DE, TARİHİ VE DOĞAL MEKANLARINDA DA 365 TEMİZLİK OLSUN, KİRLİLİK OLMASIN, İLGİSİZLİK OLMASIN, BAKIMSIZLIK OLMASIN FAKAT ÜZÜLEREK SÖYLEYELİM Kİ VAN HEP BİLDİĞİNİZ GİBİ.

Bakmadan Geçme