• Haberler
  • Güncel
  • İpekyolu Belediyesi stratejik plan mahalle toplantıları devam ediyor

İpekyolu Belediyesi stratejik plan mahalle toplantıları devam ediyor

İpekyolu Belediyesi'nin, 2025-2029 Stratejik Plan Çalışmaları kapsamında mahalle toplantıları devam ediyor.

Van Büyükşehir Belediyesi ortaklığında gerçekleşen toplantıların ilk gününde Hacıbekir ile Esenler Mahallelerini ziyaret eden Van Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Neslihan Şedal ve İpekyolu Belediye Başkanı Cevdet Altındağ, ikinci gün de Yeni Mahalle ile Selimbey Mahallesi’ndeki halkla buluştu.

“Yeni Mahalle'de Halk Buluşması"

İki ayrı noktada aynı zamanda başlayan mahalle toplantılarının Yeni Mahalle’deki Başkanlığını Van Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Neslihan Şedal ile İpekyolu Belediye Başkanı Cevdet Altındağ gerçekleştirdi.

Yeni Mahalledeki altyapı yetersizliğinden semt pazarı ihtiyacına, üstyapı problemlerinden etüt merkezi talebine kadar tüm istek ve ihtiyaçlarını dile getiren mahalleliler, Şedal ve Altındağ’dan çözüm noktasında talepte bulundular.

"Selimbey Mahallesi’nde halk buluşması"

Buluşmanın bir diğer adresi ise Selimbey Mahallesi oldu. Selimbey Mahalle toplantısının Başkanlığını ise İpekyolu Belediye Başkan Yardımcısı Canan Uzunay gerçekleştirdi.

Toplantıda mahalle halkı, 18. madde imar uygulaması kapsamındaki sorunlarının en belirgin sorunları olduğuna vurgu yaptı. Bunun yanı sıra mahallelerindeki büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin önüne geçilmesi gerektiğini belirttiler.

Toplantıya katılan Van DEM Parti İl Başkanı Veysi Dilekçi; “Kayyımların yaratmış olduğu tahribatları ortadan kaldırmak ve bu kentin sorunlarını çözmek için seferber olacağız. DEM Parti yönetimi olarak beş yılın sonunda halkın parasıyla halka nasıl hizmet edildiğini herkese göstereceğiz.” diye konuştu. 
Daha sonra İpekyolu Belediyesi’nin mali durum değerlendirmesini yapan Uzunay; “Ne olursa olsun hizmetten taviz vermeyeceğiz. Seçilmişler olarak gücümüzü halkımızdan alıyor ve bu inançla hizmetlerimizi sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Stratejik Plan Çalışmaları kapsamında İpekyolu Belediyesi’nin, Van Büyükşehir Belediyesi ortaklığında yürüttüğü halk toplantıları devam edecek. 

Bakmadan Geçme