İpekyolu Ekspresi

31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken, oy potansiyeli yüksek olan ilçelerde yapılacak seçim çalışmaları da önem kazanmaktadır.

31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken, oy potansiyeli yüksek olan ilçelerde yapılacak seçim çalışmaları da önem kazanmaktadır. Özellikle ilimizin en yüksek seçmen sayısına sahip olan İpekyolu ilçemizde yapılacak seçim çalışmalarının ve projelerin partilerin seçimi kazanmasında belirleyici rol oynayacağı açıktır.

 

Kozmopolit bir ilçe olan İpekyolu'nda, yaygın "aşiretçilik" anlayışının aksine seçmenin niteliği göz önüne alındığında "projeciliğin" kazanacağı öngörüsündeyim. Seçim çalışmalarında ki büyük yükün ilçe parti teşkilatlarına düşeceği seçimde, teşkilatlar tarafından yapılacak fizibilite çalışmaları göz önüne alınarak profesyonel şekilde aday belirlenmesi gerekmektedir.

 

Seçmen ile aday profilinin benzeşmesi gerektiği doktrininden yola çıkarsak, ilçe de belirlenecek adayların öngörüsü yüksek, yeniliğe açık, dinamik, plan ve proje üretebilen kişilerden seçilmesi elzemdir. Ankara da Çankaya, İstanbul da Fatih, Mersin de İçel, Adana da Ceyhan ne ise Van da İpekyolu da o demektir. İpekyolu'nun şehrin kalbi olduğu düşünüldüğünde, büyükşehirle iç içe olması, dirsek temasından öte bir kucaklaşmayı gerektirecektir. Bu da ilçede ki aday ile büyükşehir adayının da kucaklaşması ve birlikte çalışabilme isteğine sahip olmasını gerektirecektir.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme