• Haberler
  • Güncel
  • İpekyolu Kadın Yaşam ve Gençlik Merkezi açılışa hazırlanıyor

İpekyolu Kadın Yaşam ve Gençlik Merkezi açılışa hazırlanıyor

İpekyolu Belediyesi bünyesinde hizmet verecek olan Kadın Yaşam ve Gençlik Merkezi açılış için hazırlıklarını tamamlıyor. 

Belediyeye bağlı Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, ilçedeki kadın ve gençlerin, sosyo-ekonomik gelişimlerine destek sağlanacak merkezden yaklaşık 250 kadın ve gencin faydalanması hedefleniyor.
Merkezde giyim, el sanatları, pastacılık, trikotaj, müzik, tiyatro, okuma – yazma, çok dilli eğitim vb. kurslar verilecek. Ayrıca kursiyerlerin 3-6 yaş arası çocukları için çocuk kreşi hizmeti de yine bu merkezde ücretsiz olarak verilecek.

Bostaniçi Mahallesi’nde yer alan İpekyolu Belediyesi’nin eski ek binasında hizmet verecek, Kadın Yaşam ve Gençlik Merkezinde tadilat çalışmalarının ardından açılış yapılması planlanıyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü personelleri ise açılış öncesinde saha çalışması yaparak, halktan gelecek talepler doğrultusunda kursların çeşitliliğine yön verecek.

Ayrıca merkezde eğitim gören kursiyerlere KOSGEB onaylı girişimcilik sertifikaları verilecek. Kadınlar ve gençler için yeni projelerin üretileceği merkezde çeşitli etkinlik ve seminerlerin de düzenlenmesi planlanıyor.

Bakmadan Geçme