İpekyolu'nda çöp konteynerleri yıkandı

İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçe temizliği için gece gündüz demeden çalışıyor. Temiz ve sağlıklı bir çevre için çöp konteynerlerini yıkayıp dezenfekte ederek çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

İpekyolu Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından konteynerler, düzenli olarak temizlenerek hijyen koşulları sağlanıyor. Bu sayede, çöplerin daha sağlıklı ve hijyenik bir şekilde toplanması hedefleniyor.

İpekyolu Belediyesi yetkilileri yaptıkları açıklamada, ekiplerin özverili çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Temiz bir çevre için ekiplerimiz yoğun bir mesai harcıyor. Gece gündüz demeden ilçemizin her köşesinde temizlik işlerini yürüterek, kokudan bulaşıcı hastalıklardan ve kötü görüntülerden arındırıyorlar. İlçe sınırlarımız içerisinde bulunan çöp konteynerlerini yıkayarak, sıcak havada koku yayılmasını engelledik. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olması ve katkı vermesi çok önemli" diye konuşuyor.

Vatandaşlar da, belediye ekiplerine teşekkür ederek, "Çöp konteynerlerinin düzenli temizlenmesi ve ilçenin genel olarak daha temiz bir görünüme kavuşması bizi de sevindiriyor. Ekiplerin özverili çalışmaları sayesinde, çevremiz daha temiz ve sağlıklı oluyor" ifadelerini kullandılar.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler, vatandaşların da destek ve katkısıyla, İpekyolu ilçesinin daha temiz ve yaşanabilir bir hale gelmesi için yoğun bir çaba sarf ediyor.

Belediye, bu kapsamda vatandaşlara da çağrıda bulunuyor. Vatandaşların, çöplerini düzenli olarak konteynerlerine atmaları, çöp toplama saatlerine uymaları ve çevreyi kirletmemeleri konusunda hassasiyet göstermeleri isteniyor. Böylece, İpekyolu ilçesinin temizliği konusunda daha sağlıklı sonuçlar elde edilebileceği belirtildi.

Yorumlar 2
Ey Van halkı, ey Belediyeler 28 Haziran 2024 21:43

TEMİZLİK MASRAFSIZ BİR HİZMET. PERSONELLER VAR, ARAÇLAR VAR, İMKANLAR VAR, ZAMAN VAR. BİR DE HER TARAFI ÇÖPLÜĞÜ ANDIRAN KİRLİ Mİ KİRLİ, ÇÖPLÜ MÜ ÇÖPLÜ, TOZLU MU TOZLU، BAKIMSIZ MI BAKIMSIZ BİR VAN VAR. NE OLUR ŞU ŞEHRİ TEMİZLEYİN.ÇARŞIDAKİ EN AZ 100 TANE CADDE VE SOKAĞIN KALDIRIMLARINDA ÇÖP KOVALARI YOK.KARDEŞİM TÜM CADDELERDE VE TÜM SOKAKLARDA HER İKİ KALDIRIMDA 50 METRE ARALIKLARLA ÇÖP KUTULARI MONTE EDİN. ÇARŞIYA ABARTISIZ 2000 ADET ÇÖP KUTUSU LAZIM. ŞU GÜPEGÜNDÜZ YOL KENARINA, KALDIRIMLARDAKİ AĞAÇ ÇANAKLARINA, KALDIRIMA, DUVAR DİPLERİNE ÇÖP BIRAKAN, ATIKLARINI RASTGELE DÖKEN SORUMSUZ, CAHİL VE BİLİNÇSİZ ESNAFLARI UYARIP CEZA KESİN. VAN KADAR KİRLİ BİR BAŞKA ŞEHİR VALLAHİ DE GÖRMEDİM, BİLLAHİ DE GÖRMEDİM. VATANDAŞLARIN BİR KISMINDA TEMİZLİK KÜLTÜRÜ YOK, KURUMLARDA DA YETERLİ İLGİ VE ÇABA YOK. HALİYLE VAN HER ZAMAN KİRLİ, GİTTİĞİNİZ HER YERİ KİRLİ, GEZDİĞİNİZ HER YANI KİRLİ.

İPEKYOLU BELEDİYESİNE ACİL MEKTUP 28 Haziran 2024 17:25

YÜZBAŞIOĞLU SOKAK'ta her iki kaldırımda o baştan o başa bir tane monteli çöp kovası yok. ORDU CADDESİ ve iki tarafındaki sokaklarda da çöp kovaları yok. Cumhuriyet CADDESİNİN iki tarafındaki onlarca ara sokakta, Kazım Karabekir Caddesinin iki tarafındaki onlarca sokakta, Uzun Sokak ve bağlantılı ara sokaklarda kaldırımlarda monteli çöp kutuları yok. BU ŞEHRİN ÇARŞILARINDAKİ TÜM CADDELERİNE, TÜM ARA SOKAKLARINA ACİLEN 200 ADET ÇÖP KOVASI MONTE EDİLMELİ. Esnaf da yayalar da çöp, izmarit ve atıklarını yol kenarına,ağaç altlarına, kaldırımlara atıyor. Bu ilkel, bu görgüsüzce ve bu rahatsız edici manzaralara, şehirdeki yoğun ve yaygın kirlililğe VBB, İpekyolu, Edremit ve Tuşba belediyeleri derhal çözüm getirsin. Bu ekolojik anlayışa,insana, kendine ve kentine değer veren hiçbir kuruma, yetkiliye,esnafa,yayaya ve vatandaşa yakışmıyor.Şehirden , çarşılardan,cadde ve sokaklardan, parklardan 365 gün haberiniz olsun. İLGİLENİN.

Bakmadan Geçme