• Haberler
  • Güncel
  • İpekyolu'nda selden etkilenen kanalizasyon hattı yenilendi

İpekyolu'nda selden etkilenen kanalizasyon hattı yenilendi

VASKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Daire Başkanlığı ekipleri, ilçeye bağlı Değirmenköy Mahallesi'nde, yoğun yağışlar nedeniyle selden hasar görerek etkilenen kanalizasyon hatlarının onarım çalışmalarını başarıyla tamamladı. 

Yetkililer, şiddetli yağışlar sonucu oluşan sel’in, Değirmenköy Mahallesi'ndeki kanalizasyon sisteminde ciddi hasarlara neden olduğunu belirtti. Mahalle sakinlerinin günlük yaşamını olumsuz etkileyen bu durum, VASKİ ekiplerinin doğru tespiti, hızlı ve kararlı müdahalesiyle kısa sürede çözüme kavuşturuldu.

Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Yoğun yağışlar nedeniyle oluşan sellerin ardından, bölgedeki kanalizasyon hatlarında meydana gelen hasarları acil olarak tespit ettik. Ekiplerimiz, köprü yatay geçişlerindeki bozulmaları gidererek, kanalizasyon sisteminin yeniden işlevlik kazanarak işler hale getirilmesi için yoğun çaba sarf etti. Bu sayede bölgedeki vatandaşlarımızın sıkıntılarını giderip sağlıklı ve hijyenik koşullarda yaşamsal şartlara kavuşmasını sağladık" ifadelerine yer verildi.

Onarım çalışmaları kapsamında, hasar gören kanalizasyon borularının değiştirilmesi, kanal temizlikleri ve altyapı güçlendirme işlemleri gerçekleştirildi. Ekipler, zorlu hava koşullarına rağmen özverili şekilde çalışarak, kısa sürede tahrip olmuş hattın onarımını tamamladı.

Değirmenköy Mahallesi sakinleri de VASKİ ekiplerinin hızlı müdahalesi ve başarılı çalışmaları nedeniyle memnuniyetlerini dile getirdi. Mahalle sakinleri, "Yoğun yağışların ardından oluşan sel felaketinden sonra, kanalizasyon sistemimizde ciddi sorunlar yaşadık. VASKİ ekipleri hızlı bir şekilde harekete geçerek, onarım çalışmalarını tamamladı. Mahalle sakinleri olarak bizlerde daha sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dediler.

Gerçekleştirilen çalışmalar, mahallelerin yaşam kalitesinin artırılmasına katkı sağladı. VASKİ Genel Müdürlüğü, benzer sorunların yaşanmaması için, altyapı sistemlerinin düzenli bakım ve onarımının yapılarak gerekli hizmetlerin aksatılmadan devam edeceğini vurguladı. 

Bakmadan Geçme