• Haberler
  • Van Haber
  • İpekyolu'nda ücretsiz kültür gezileri renkleniyorİpekyolu'ndan kursiyerlere kültür gezileri

İpekyolu'nda ücretsiz kültür gezileri renkleniyorİpekyolu'ndan kursiyerlere kültür gezileri

İpekyolu Belediyesi'nin yaz kurslarına katılan kursiyerlerin yanı sıra 18-25 yaş aralığındaki gençler ve 25 yaş üzeri kadınlar için ücretsiz olarak düzenlenen gezilere Karadeniz'den sonra Şanlıurfa, Mardin ve Batman illeri eklendi.

Vansesi Haber Merkezi

Daha önce yapılan duyurular doğrultusunda başvuran 25 yaş üzeri kadınlardan oluşan ve önceki akşam yola çıkan 50 kişilik kafile 3 gün boyunca Şanlıurfa balıklı göl, Hz. İbrahim Mağarası ve Hz. Eyyüp sabır makamı, Şanlıurfa Kalesi, tarihi çarşı, Mardin Süryani Kilisesi, Kasımiye Medresesi, eski Mardin, Ulu Camii, Midyat Sıla Konağı, tarihi evler, telkâri atölyeleri ve Batman Hasankeyf’i gezip görecekler.

Karadeniz gezilerinin dördüncü kafilesi de önceki akşam yola çıktı. İpekyolu Belediyesi bünyesindeki aşçılık ve kuaförlük kurslarının yanı sıra Erçek Yaşam Merkezi kursiyerlerinden oluşan 100 kişilik kafile Artvin, Trabzon ve Rize’deki doğal ve tarihi güzellikleri görme fırsatı bulacak.

3 otobüs halinde hareket eden kafileler, gezilerden duydukları memnuniyeti dile getirirken, bu imkanı sağlayan ve bizzat kendilerini uğurlamaya gelen İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ve tüm emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Bakmadan Geçme