İpekyolu'nda ilginç kaza

İpekyolu Hastane Caddesi Büyük Cami işçi pazarı civarında meydana gelen trafik kazasında yaralanma ve maddi hasar meydana geldi.

Emre Perihan

 İlginç kaza Hastane Caddesi Urartu Oteli istikametinden gelen tek yönlü ve tek şeritli sokakta yaşandı. Edinilen bilgilere göre Hastane Caddesinden sürücüsünün adının belirlenemediği özel bir araç bir süre önce yol kenarına araç parkı ve seyyar satıcı işgalini önlemek amacıyla İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan orta refüje çarptı. Maddi hasar ve yaralanmanın meydana geldiği aracın yol ortasında kalmasıyla trafik bir süre aksadı.

Görgü tanıkları refüje çarpmanın şiddetiyle araçta sürücünün yanında bulunan  kadının  kafasını  çarparak kanlar içinde kaldığını, olay yerine gelen ambülânsla yaralı bayanın ve sürücünün hastaneye kaldırıldığını söylediler.

 Çevrede bulunan esnaflar sürücünün dalgınlık veya bir anlık ihmali sonucu aracın orta refüjü görmediğini ve kazanın meydana geldiğini belirttiler.  Esnaflar, " Hastane sokağından gelen yol tek şerit olarak biliniyor.  Büyük Cami istikametinde Büyük Cami civarında yapılan orta refüjle yol çift şeride dönüşüyor.   Sürücüler dikkat etmediğinden bu tür kazalar meydana gelebiliyor. Belediye yetkilileri orta refüjün girişlerine uyarıcı trafik levhası bırakması ve fosforlu ve uyarıcı renkte boyamaları gerekir. Çünkü  orta refüj fark edilmiyor" diye konuştular.   Olay yerine gelen kurtarıcının  hasarlı aracı kaldırılmasının ardından  trafik normale  döndü.

Bakmadan Geçme