İPEKYOLU'NDA SANAT RÜZGÂRI

İpekyolu Kaymakamlığı, Belediyesi ve Van Türk Musiki Derneği işbirliği ile ilçede sanatsal çalışmalar başlatıldı. Çalışmalar kapsamında engelli, çocuk ve gençlik, tasavvuf musikisi koroları kuruldu.

Vansesi Gazetesi Haber Merkezi

Van’da 24 yıldır musiki faaliyetler ile adından söz ettiren,  öğretmen, öğrenci yetiştiren, Van’ı il dışında verdiği konserlerle başarıyla temsil eden Van’ın en köklü musiki topluluğu Van Türk Musiki Derneği İpekyolu kaymakamlığı ve Belediyesi’nin başlattığı sanatsal faaliyetlerde işbirliği gerçekleştirdi.

İPEKYOLU KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ OLACAK

Kültür sanatta işbirliğini önemsediklerini söyleyen İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, ilçede sanatsal, kültürel etkinliklere, kurulan korolara ve musiki çalışmalarına destek vereceklerini belirtti. İpekyolu’nun kültür ve sanat nerkezi olacağına dikkat çeken Kaymakam Öztürk, Van’ın merkezi olan İpekyolu ilçesinin zengin, renkli kültür ve sanat potansiyelini ilçe kimliğine ve günlük yaşamına etkinliklerle yansıtacaklarını kaydetti.

KOROLAR ÇALIŞMAYA BAŞLADI

İl genelinde ilk ve orta dereceli okullara yapılan duyuru sonrasında yapılan çocuk ve gençlik korosu elemelerine Vanlı çocuk ve gençler yoğun ilgi gösterdi. İpekyolu Belediyesi ve Van Türk Musiki Derneği işbirliği ile; faaliyetlerine devam eden Sanat Musikisi korosunun yanı sıra yeni kurulan engelli korosu, çocuk korosu, gençlik korosu, tasavvuf musikisi korosu musiki çalışmalarına başladı.

Yeni kurulan Çocuk Korosu şef Sezer Dinçer ve şef Mecnun Dinçer yönetiminde, Gençlik Korosu Şef Dilşan Aslan yönetiminde, Tasavvuf Musikisi Korosu Şef Ferhat Kılınçarslan yönetiminde ilk çalışmasını gerçekleştirdi.

ENGELLİ KORSU GELİYOR

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, engelli vatandaşlar için hazırlanan projeler arasında yer alan Engelli Korosu kuruluş çalışmalarının Van Türk Musiki Derneği Sanat Müziği koro şefi Ekrem Altıntaş tarafından yürütüldüğünü, koronun en kısa sürede çalışmalarına başlayacağını dile getirdi.

KORO ÇALIŞMALARI

Çocuk Korosu her hafta Cumartesi günleri saat: 10:00-12:00 arası, Gençlik Korosu her hafta Pazar günleri saat: 10:00-12:00 arası, Tasavvuf Musikisi Korosu her hafta Pazartesi akşam 19:00-21:00 arası - Sanat müziği korosu çalışmaları ise her hafta Salı akşamı 19:00-21:00 saatleri arasında Tuşba belediye binası yanındaki prefabrik yapılar 1 numaralı binada gerçekleştiriliyor.

 

Bakmadan Geçme