İpekyolu’ndan Ağız ve Diş Sağlığı Semineri

İpekyolu Belediyesi Aile ve Sağlık Komisyonu, Karşıyaka ve Selimbey Mahallesinde ağız ve diş salığı üzerine seminer düzenledi.

Vansesi Haber Merkezi

Seminerde konuşan Diş doktoru Muhammet Baytar, diş ve ağız salığı hakkında temel bilgilendirmeler yaparak, diş çürüğü ve diş eti hastalıklarının önüne geçmek için bazı önerilerde bulundu.

 Seminere katılan Van Milletvekili Kemal Aktaş, diş ve ağız salığına dikkat çekerek, sağlığa çok dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Aktaş, " Artık imkanlar eskiye göre daha fazla ve sağlığımızı kulak arkası yapmamalıyız. Eğer sağlıklı değilsek o zaman halkımıza da hizmet edemeyiz. Sağlıklı bir yaşamın bilincini öncelikle çocuklarımıza anlatmalı ve çocukların başta dişlerine dikkat etmesi gerektiğini anlatmalıyız" dedi.

İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser ise Aile ve Sağlık komisyonun yürüttüğü çalışmanın önemine değinerek  , "Değerli halkımızın sağlığı bizler için çok önemlidir. Yapılan bu çalışma belediyemizin bir çalışmasıdır. Bizler sadece yol ve benzeri çalışmaların yanında halkımızın sağlığını ilgilendiren çalışmalarda yürütmeyi hedefliyoruz. Sağlık konusunda belediye olarak sağlık projeleri üretip ve kısa süre içerisinde de hayata geçireceğiz. Sağlıklı bir toplum için önce kedimizden başlayarak, belediyemiz çalışanlarını ücretsiz bir şekilde sağlık kontrolünden geçirdik. Bu tür çalışmalarımız devam edecek. Bugün ağız ve diş salığı üzerine halkımızla bir araya geldik yarın bir başka sağlık konusu üzerine bir araya gelmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı.

Seminere HDP Van Milletvekili Kemal Aktaş, İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser, Diş Doktoru Muhammet Baytar, Aile ve Sağlık Komisyon Başkanı Nebi Kaçak ile DBP'li komisyon üyeleri, Mahalle meclisleri ve çok sayıda vatandaş  katıldı.

Bakmadan Geçme