Irak'tan Van Büyükşehir Belediyesi'ne çağrı

Van TSO ve Van TB eski başkanı iş insanı Feridun Irak, şehrin trafik sorununa dikkat çekerek Van Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulunarak trafik ışıklarının zaman ayarlarında güncelleme yapılarak süre ayarlaması yapılması ve tek yönlü sokak girişlerine görünür şekilde 'Tek Yön' levhaları yerleştirilerek trafikte  yaşanan karmaşanın önüne geçilebileceğini belirtti. 

İş insanı Feridun Irak, şehirde trafik karmaşası yaşanmasının nedenleri arasında, esnafın işyerlerinin önüne yol kenarlarına bıraktığı malzemeler ve dubalarla yolu daraltıp araç trafiğini olumsuz etkilediğini ifade ederek, "Esnaf, işyerlerinin önüne çeşitli eşyalar koyarak araçların geçişini ve park yapmalarını engelliyor. Bu durum hem sürücüler hem de yayalar için tehlike oluşturuyor" dedi. Irak, bu konuda belediyenin daha aktif rol üstlenmesi gerektiğini savundu.

Irak, açıklamasında, “Trafik Işık’larının zaman ayarlarının güncellenerek tek yönlü sokak girişlerine görülebilir şekilde “Tek Yön” levhaları asılmalı. Esnaf işyerlerinin önüne, yol kenarlarına bir şeyler koyarak arabaların geçişini ve park yapmalarını engelliyor. Bu duruma müdahale edilerek yollara kaldırım kenarlarına eşya bırakılmamasını, eşya bırakanlara müsaade edilmemeli” dedi. 

Van, son yıllarda hızla büyüyen bir şehir olmasına rağmen, trafik konusunda yetersiz kalıyor. Şehir içi yollar, artan araç sayısı ve düzensiz park etme alışkanlıkları araçlarını kaldırımlara, yaya yollarına, engelli rampalarına, otobüs duraklarına rastgele gelişi güzel park edilen araçlar nedeniyle trafik sık sık tıkanıyor. Trafik ışıklarının zamanlamalarının güncellenmesi, araçların daha akıcı hareket etmesini sağlayabilir. Özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde, bu tür önlemler trafik sıkışıklığını azaltabilir.

Irak’ın söz ettiği "Tek Yön" levhaları, sürücülerin yönlendirilmesi açısından büyük önem taşıyor. Bu levhaların görünürlüğü artırılarak, sürücülerin yanlış yönlere girmesi önlenebilir. Irak, "Bu küçük ama etkili değişiklikler, şehir içi trafik akışının az da olsa düzene girmesine katkı sağlar" diyerek önerilerde bulundu.

Irak, Van Büyükşehir Belediyesi’nin bu sorunlara duyarsız kalmamasını ve esnafla işbirliği yaparak daha sistematik düzenli bir trafik işleyişi sağlanarak,  "Esnafın iş yerleri önüne, yol kenarlarına bıraktığı masa, sandalye, emtialar yolu daraltıp kapatması, yalnızca kendi işlerine değil, şehir genelindeki trafiğe de zarar veriyor. Bu nedenle, esnafın uymak zorunda olduğu kurallara riayet etmesi ve belediyenin bu konuda denetim yapması gerekiyor" dedi.  

Bakmadan Geçme