IRAK TUR OPERATÖRLERİ VAN'A GELİYOR

Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Başkanı Abdullah Tunçdemir 18-22 Temmuz tarihleri arasında Kuzey Irak bölgesindeki tur operatörlerini ve tur yapan önemli acenteleri Van'da konuk edeceklerini söyledi.

Evren Doğruer

 

Van Gölü Havzası Derneği Başkanı Abdullah Tunçdemir yaptığı açıklamada, Van Gölü Havzasının markalaşması için büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, "Tur operatörlerine Van Gölü ve çevresinin güzelliklerini anlatmak için 3 günlük etkinlik yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl Ege Bölgesi ve İzmir'deki tur operatörlerini Van'da ağırlamıştık. Bu yılda Kuzey Irak bölgesindeki tur operatörlerini ve tur yapan önemli acenteleri Van'a konuk ederek, Van'ımızın önemli tarihi turistik yerlerini gezdireceğiz" dedi.

 

Van Gölü Havzası Turizm Derneği 18-22 Temmuz 2019 tarihleri arasında Van Gölü Havzası Turlarını Markalaştırma İnfo Gezisinin üçüncüsünü düzenliyor. 19 Temmuz Cuma günü saat 17:00'da Van Ticaret ve Sanayi Odasında bir araya gelecek olan tur operatörleri Van'ın turistik yerlerini gezecek.

 

Van ve çevresinin Türkiye'de markalaşmış bölgelerden hiçbir farkının olmadığını söyleyen Tunçdemir, "Van çevresinin güzellikleri markalaşmalıdır. İlimizde yaşayan herkesin Van'ı çok iyi bir şekilde tanıtması gerekiyor. Biz Van Gölü Havzası Turizm Derneği olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. İlimizdeki bütün kurumlar tanıtım konusunda birlikte hareket etmelidir. Van'ın ve çevresinin markalaşması için çaba göstermemiz gerekiyor. Üç günlük etkinlikte tur operatörlerine Akdamar Adası, Van Kalesi, Muradiye Şelalesi, Çaldıran Ovası ve Tendürek Volkanik Dağı, İshak Paşa Sarayı, Ahmedi Hani Türbesi, Ağrı Dağı, Doğu Beyazıt Kapalı Çarşı Gezisi, Arbuni Savat ve Urartu İmalatı Gümüş Merkezi, Hoşap ve Çavuş tepe Kalesi, Van Müzesi ve Van Kedi Evini ziyaret edecekler. Tur operatörleri 22 Temmuz Pazartesi günü Van'dan ayrılacak.

Bakmadan Geçme