İran Kamyon Krizinde Süre Tanıdı

İran’ın Yol Bakım ve Onarım Kurumu Transit İşleri Bürosu Başkanı Mehammed Cevad Itırçiyan, Türkiye heyetine transit geçiş ücreti konusunda kararlarını yeniden gözden geçirmeleri için bir hafta süre tanıdıklarını açıkladı.

Vansesi Haber Merkezi

İran ve Türkiye ortak sınırında kamyon krizi hakkında bir basın toplantısı düzenleyen Itırçiyan, konu ile ilgili görüşmek üzere Tahran’a giden Türkiye heyetine transit geçiş ücreti konusunda kararlarını yeniden gözden geçirmeleri için bir hafta süre tanıdıklarını açıkladı. 

Fars  Haber Ajansı’nın haberine göre Itırçiyan, İran’ın bu süre içerisinde Türk kamyonlarının yakıt depolarını mühürleme işleminde pek fazla zorluk çıkarmayacağını, yakıtı biten kamyonlara da yakıt verileceğini kaydetti. 

Itırçiyan, Türkiye heyetine transit geçiş ücretini düşürmeyi önerdiklerini, heyet öneriyi incelemek üzere Türkiye’ye geri döndüğünü ifade etti.

 

 

İranlı Milletvekili Ankara’yı uyardı

 

İslamî Şura Meclisi Maku milletvekili Muhammed Alipur İranlı şoförlerin Türkiye topraklarında darp edildiğini ileri sürdü.

İslamî Şura Meclisi Maku milletvekili Muhammed Alipur, meclisin genel kurul oturumunda Türkiye’nin Dışişleri Bakanlığı’na uyarıda bulundu. Alipur uyarısında Ankara’dan şimdiye kadar dostluk ve kardeşlik sınırı olan İran – Türkiye sınırında sorun çıkarmamasını istedi. 


Fars Haber Ajansı’nın haberine göre Alipur, bugün İranlı şoförlerin kamyonları Türkiye topraklarında 18 kilometrelik kuyruk oluşturduğunu, Türkiye yönetimi sınırı 6 gündür kapalı tuttuğunu ileri sürdü. 

Alipur ayrıca, İranlı şoförlerin Türkiye topraklarında darp edilmeleri konusunda da uyarıda bulunarak Dışişleri Bakanlığı’ndan bu konunun takipçisi olmasını istedi.

Bakmadan Geçme