İranlılar Mesaj Verdi

Van Saray Kadıköy Sınır Kapısı’nın açılması ile birlikte İranlı ilk turist kafilesi de kente geldi. Van’ın kıymetinin bilinmesi gereken bir şehir olduğunu ifade eden İranlı Abbas Erşekyan, bölge halkının kenetlenerek burayı sahiplenmesini istedi. Ahmad Behramov da, Türkiye’de bu tür olumsuzlukların yaşanmasından dolayı duydukları üzüntüyü dile getirerek, “Birlikte hareket edilirse burası çok daha iyi yerlere gelecektir” dedi.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye’de başlayan çatışmalı süreç ve akabinde Kapıköy Sınır Kapısı’nın kapanması ile birlikte ekonomik anlamda büyük sıkıntıya giren Van, İranlıları yeniden ağırlamaya başladı.

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay’ın girişimleri sonucu tekrar hizmete açılan sınır kapısından İranlılar yeniden giriş yapmaya başladılar. Tekrar hizmet vermesi ile birlikte  az sayıda araç girişlerinin gerçekleştiği kapıdan dün kalabalık bir grup otobüslerle Van’a geldi. Memnun oldukları gözlenen İranlıların gelişi Van halkının da yüzünü güldürmeye başladı. Şimdiden otel rezervasyonların arttığı Van’da İranlı turistlerin  hafta sonu yoğunluk kazanması bekleniyor.

İRANLILAR VAN ESNAFININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ 
Van’daki Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılmasıyla birlikte kente gelen İranlı turistler, esnafın yüzünü güldürmeye başladı. 
Birçok İranlı, Van’a ayak basar basmaz dünyaca ünlü Van kahvaltısı salonlarında soluğu aldı. Sabah saatlerinde ‘Sütçü Kenan’ lakaplı Kenan Çoşkun’un kahvaltı salonuna gelen İranlılar, burada Van kahvaltısı ile güne başladı.

“VAN HER ŞEYE LAYIK”
Tekrar Van’a gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden İranlı turistlerden Ahmad Behramov, Türkiye’de bu tür olumsuzlukların yaşanmasından dolayı duydukları üzüntüyü dile getirerek, “Türkiye çok güzel bir ülke ve bu ülkenin gözde şehirlerinden biri olan Van her şeye layık bir memleket. Buranın bu şekilde olumsuzluklarla anılması bölge halkı için üzücü. Birlikte hareket edilirse burası çok daha iyi yerlere gelecektir. Bizde  yaşananlardan dolayı Van’dan ayrı kaldık. Çok özledik buraları. Sınır kapısının tekrar açıldığını duyduğumuz anda tüm hazırlıklarımızı yaparak ailecek buraya geldik, Van’ı ve kahvaltısını çok özledik. Dün giriş yaptık bugün ise kahvaltıdayız” dedi.

“BÖLGE HALKI EKMEĞİNE SAHİP ÇIKMALIDIR”
Van’ın kıymetinin bilinmesi gereken bir şehir olduğunu ifade eden Abbas Erşekyan ise, bölge halkının kenetlenerek burayı sahiplenmesini istedi. Yaşananların kimseye bir fayda getirmeyeceğini ifade eden Erşekyan, “Van’ın bizim için ayrı bir yeri var. O yüzden biz Van olmadan düşünemiyoruz ve sürekli buraya tatil için geliyoruz. Bizler gibi binlerce İranlı soluğu burada alıyor. Bunun kıymetini buradaki halkın bilmesi lazım. Bu tür olayların bize hiçbir zararı yok, tüm zararı buranın halkına olacaktır. O yüzden halk kendi ekmeğine sahip çıkmalıdır. Bizler ailemizle birlikte grup olarak geldik ve tekrar Van havasını solumak çok mutluluk verici” ifadelerini kullandı.

“ÇOK MUTLUYUZ”
Kenan Coşkun ise, sınır kapısının açılmasında emeği geçenlere şükranlarını sunarak, İranlıları tekrar Van’da görmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Tüm sektörlerde esnafın iyice sıkıntılara düştüğünü, ama Beşir Atalay’ın girişimleri sonucu açılan kapı ve akabinde gelen İranlılarla birlikte kent ekonomisinin daha da canlanacağını dile getirdi. Ahmad Behramov ve Abbas Erşekyan’a da söyledikleri cümlelerden dolayı teşekkür eden Coşkun, “Sınır kapısı ile birlikte ilimizde bir canlılık söz konusudur. İranlı dostlarımızın gelmesi de bunun en büyük kanıtıdır. Çok özledikleri kahvaltı ile buluşmak için sabırsızlandıklarını bize söylediler, o yüzden de bugün buradalar. Biz kendilerini tekrar Van’da görmenin mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme