İranlılar Van'a daha kolay gelecek

Geçtiğimiz günlerde Urumiye-Van uçak seferleri ile ilgili yapılan duyurunun ardından Türsab Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu bir açıklama yaparak konuya açıklık getirdi. Haftada üç gün yapılacak olan Urumiye - Van uçak seferleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Cevdet Özgökçe, 'Urumiye-Van arasında Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi günleri seferler yapılacaktır' dedi.

İlhan Siyahtaş

Van'ın bölgede çok güçlü bir destinasyona sahip olduğunu dile getiren Özgökçe, "Van'da yılda bir milyonu aşkın misafiri ağırlamaktayız. Amacımız ilk defa yurtdışı uçuşlarını Van'da gerçekleştirmektir. Sınır komşumuz olan İran hükümetine uygulanan ambargonun kaldırılması ile birlikte büyük bir ticaret ve Turizm potansiyeline sahip olan ilimiz bu büyük pastadan en büyük payı almak amacındadır. İran'da iki acente ve Van ilimizde faaliyet gösteren FLYONE Turizm seyahat acentemiz aralarında bir sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme gereği Urumiye-Van arasında Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi günleri seferler düzenlenecektir. POUYA İran Havayolu şirketine ait bir uçakla Charter seferler yapılacaktır. Bu uçağın kapasitesi 40 kişiliktir. Bu uçak seferleri yakını daha da yakınlaştıracak ve Van her geçen gün artan Turizm potansiyeline yeni bir Destinasyon eklemiş olacak" dedi. 

Özgökçe: Van Turizmine ve Van ekonomisine katkı sağlayacak

Özgökçe, "Haftada 3 gün olan uçak seferlerini deneme amaçlı bir ay olarak yapacağız. Bu Destinasyon sadece İran'dan Van'a İranlı turistleri taşımayacak aynı zamanda yurtiçi ve yurtdışından İran'a gidecek olan turistler daha rahat daha kolay bir şekilde Van'a gelecekler ve bu Destinasyona katkı sağlayacaklar. Bununla beraber Van'da konaklama gün sayısı artacak Van Turizmine ve Van ekonomisine katkı sağlayacak. Türsab Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu olarak bizde bu destinasyona katkıda bulunacağız" dedi. 

Özgökçe: Van'ı Turizm alanında Emıtt Fuarında Tanıtacağız

Türsab Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Özgökçe, "Her yıl İstanbul'da yapılan ve bu yıl 28-31 Ocak tarihleri arasında yapılacak olan Uluslararası Turizm fuarında (EMITT) Van'ın tanıtımı ile birlikte Van-İran arasında ki uçak Destinasyonumuzu da yerli ve yabancı seyahat acentelerine tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu olumlu havanın bölgemizde kalıcı olmasını diliyor, Van'ımıza hayırlı olmasını arzuluyoruz" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme