• Haberler
  • Güncel
  • İş insanı Berhem Baykara: Bahçesaraylıların mağduriyeti bir an evvel giderilmeli

İş insanı Berhem Baykara: Bahçesaraylıların mağduriyeti bir an evvel giderilmeli

Van'ın Bahçesaray ilçesine uzanan yolun, kış aylarında karla kaplanması nedeniyle ulaşımda yaşanan sorunlar, bölge halkını uzun süredir rahatsız ediyor. Bahçesaraylıların mağduriyetini gidermek için uzun zamandır girişimlerde bulunan iş insanı Berhem Baykara, söz konusu sorunu çözmek için Van'ı ziyaret ederek, Gevaş ve Bahçesaray'da incelemelerde bulundu. Baykara yaptığı açıklamada, yapılması planlanan tünelin 5.400 metre uzunluğuna indiğini ve Arpet köyünden başlayıp Eski Han'dan çıkış yapması gerektiğini söyledi.

Bahçesaray yolunun kış aylarında yoğun kar yağışı ve çığ düşmesi nedeniyle sık sık kapanması, bölge sakinlerini büyük zorluklarla karşı karşıya bırakıyor. Özellikle acil durumlarda yaşanan ulaşım sorunları, bölge halkının can güvenliğini tehdit ediyor. İş insanı Berhem Baykara, Bahçesaray yolundaki kronik sorunların çözümü için bir an önce tünel yapılması gerektiğinin altını çizerek, Cumhurbaşkanı ve ilgili bakanlardan bu konuda destek beklediklerini vurguladı.

İş insanı Berhem Baykara: Bahçesaraylıların mağduriyeti bir an evvel giderilmeli

Her yıl kış aylarında dünyayla bağlantısı kopan Bahçesaraylıların mağduriyetini gidermek için canla başla çalışan iş insanı Berhem Baykara, Van’ı ziyaret ederek, Gevaş ve Bahçesaray’da incelemelerde bulundu. Bahçesaray yolunun kış aylarında kar yağışı ve çığ düşmesi nedeniyle sık sık kapandığını belirten Baykara, "Bahçesaraylıların mağduriyetini gidermek için uzun zamandır girişimlerde bulunuyorum. Gevaş ve Bahçesaray ilçelerimizi ziyaret ederek yapılması planlanan tünelin yerini yerinde görme fırsatı buldum. Yapmış olduğum incelemeler sonucunda Bahçesaraylıların mağduriyetini gidermek için 5.400 metrelik bir tünele ihtiyacımız var. Bunun için Cumhurbaşkanımızdan ve bakanlarımızdan destek bekliyoruz” dedi.

Projenin detaylarından bahseden Baykara, "İhtiyacımız olan tünel 5.400 metre uzunluğunda olacak. Tünelin girişi Arpet köyünden başlayıp Eski Han'dan çıkış yapılacak. Bu sayede Bahçesaraylıların ulaşım sorunları çözülecek" ifadelerini kullandı.

İş insanı Berhem Baykara: Bahçesaraylıların mağduriyeti bir an evvel giderilmeli

Bölge halkının yıllardır beklediği bu projenin bir an önce hayata geçirilmesi için Cumhurbaşkanı ve ilgili bakanlardan destek isteyen Baykara, "Bahçesaraylıların mağduriyetini gidermek için bu tünel projesinin bir an önce gerçekleştirilmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımızdan bu konuda yardım bekliyoruz" diye konuştu.

İş insanı Berhem Baykara: Bahçesaraylıların mağduriyeti bir an evvel giderilmeli

Bahçesaray ilçesi, kış aylarında sık sık ulaşım sorunları yaşayan ve can kayıplarına neden olan bir bölge. İş insanı Berhem Baykara'nın önerdiği tünel projesi, bölge halkının yıllardır üzerinde durduğu bir çözüm olarak görülüyor. Yetkililerin bu projeye destek vermesi durumunda, Bahçesaraylıların yaşadığı mağduriyetin giderilebileceği ve can kayıplarının önüne geçilebileceği öngörülüyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme