İş insanı Bozkurt'tan örnek davranış

Asgari ücrete zam yapılmayacak olmasıyla ilgili açıklama yapan Bosaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt, çalışanlarını enflasyona ezdirmemek için maaşlarına iyileştirme yapacağını belirtti. 

Geçmişte Van Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığını görevini yürüten, Van’ın istihdamına ciddi katkısı olan Bosaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt örnek davranış sergiledi. 

BOZKURT: ÇALIŞANLARIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ

Ülkemizde her geçen gün ciddi sorun haline gelen ekonomik sıkıntılardan dolayı geçinmekte zorlanan çalışanlarının maaşlarına iyileştirme yapacağını kaydeden Bozkurt yaptığı açıklamada, “Firma olarak Asgari ücrete artış olmayacak beyanlarına karşı açıklamamızdır. Bizler işveren olarak elimizi vicdanımıza koyduğumuzda bu durumu kabul etmemiz mümkün değildir. Biz işverenler, bu yüksek enflasyonlu ve yüksek faizli sürecin en büyük mağdurlarıyız. Ama maalesef asgari ücret arttırıldığı günden bu yana enflasyona karşı neredeyse yüzde 25-30 eridi. Sırf bu yüzden bizlerde firma olarak çalışanlarımızı enflasyona karşı ezdirmemek adına Temmuz ayında enflasyon ve refah payı olarak gerekli iyileştirmeleri yapacağız. Sakın ha, bu durumu kimse yanlış bir yere yormasın, farklı bir yere de çekmesin lütfen! Bizler çok rahat para kazandığımız bir dönemden geçmiyoruz. Hiç kimse de geçmiyor. Faizlerin yüzde 50 - 60 enflasyonun yüzde 75 - yüzde 100 olduğu bir ortamda para kazanmanın mümkün olmadığını aşağı yukarı üretim ve ticaret yapan herkes bilir! Bizlerde tamda bu zor zamanlarda çalışanlarımız ile dayanışma içinde olduğumuzu pratik olarak ortaya koymak için böyle bir adımı atıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme