İskele'nin gizemi

İskele sahil ve parkında kara propagandaya, spekülasyonlara açık olan çalışma öncesi bilgi sahibi olduğu belirtilen yetkililerin bilgilendirmeye önem vermemesi düşündürücüdür.

Denizi, iskelesi, sahili olan şehrin insanı olmak ayrıcalıktır. İskele; büyük ve derin suyla  iç içe dostça yaşamak, mavi renge  yakın olmak, enginlere yelken açmak, geleni karşılamak gideni uğurlamak, hüzün ve sevinci rıhtımda tatmaktır.

 

Her Vanlı için çok şey ifade eder İskele.

 

İskele deyince...

 

1915'te teknelerle ve gemilerle Van'dan hicret etmek zorunda kalan Vanlıların dönüşü olmayan hüzünlü  ayrılıklarının  tanığıdır İskele.

 

Karayolu ulaşımının olmadığı 1940'lu yıllara kadar Van'ın  ulaşımını sağlayan  kayıkların, gemilerin sığınağıdır İskele.

 

Geçmişte iki yanı kavak ağaçlarıyla bezenen, kenarındaki su kanallarından billur gibi kehriz suları akan, şehrimizi ve   insanları  Van Gölü ile buluşturan 7 Km'lik caddenin adıdır İskele.

 

İkinisan, Erek, Tatvan gemilerinin tahta iskeleye yanaşarak demir attı,  garibanların, oduncuların, şık erkek ve kadın yolcuların anılarıdır İskele.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme