• Haberler
  • Ekonomi
  • İslam Memiş 'acele etmeyin' diyerek altın için net tarih verdi

İslam Memiş 'acele etmeyin' diyerek altın için net tarih verdi

Rekor seviyeleri gören altın yatırımcılar için oldukça karlı bir yatırım aracı halinde. Yıl başından bu yana yatırımcısına yüzde 50'den fazla kazandıran gram altın hakkında Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten yeni bir tahmin geldi. Memiş, yatırımcılara 'acele etmeyin' uyarısında bulunarak, yeni rekorlar hakkında işaretler verdi.

Altın fiyatları, ABD'de enflasyon son iki yılın en düşük seviyesine inmesi ve Fed'in şahin tondan güvercin tona geçiş sinyalilyle rekor üstüne rekor kırıyor. Zayıflayan dolardan destek bulan Ons altın, 1960 doları aşarak son 3 ayın en iyi haftalık kapanışına doğru yol alıyor. Uluslararası piyasalarda değer kazanan Ons altından destek alan gram altın tarihi zirvelere çıkarken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken uyarı geldi.

ALTIN 3 AYIN EN İYİ KAPANIŞINA GİDİYOR
ABD tüketici ve üretici enflasyonun beklentilerden daha iyi geldi. TÜFE rakamlarının yanı sıre ÜFE'de 12 ay üst üste düşüş yaşandı. İşsizlik maaşı başvuruları Temmuz ile biten haftada önceki haftaya kıyasla 12 bin kişi azalarak 237 bine düştü. ABD ekonomisinden gelen olumlu sinyallerFed tarafında artık faiz artırımlarının sonuna geldiğinin anlaşılmasıyla dolar endeksi veri sonrasında 100 puanın altına düştü. Doların zayıflamasıyla Ons altın yükselişe geçti. 1960 dolar seviyesini test ederek son haftaların en yüksek seviyesini gören Ons altın, son 3 ayın da en iyi kapanışına doğru ilerliyor.

GRAM ALTIN YÜZDE 50 KÂR GETİRDİ
İç piyasada güçlü Dolar/TL'den ve Ons altından destek bulan gram altın atağa kalktı. Hafta başında 1600 TL'yi aşan gram altın ABD enflasyon verisinin ardından 1650 TL ile tarihi zirvesini yineledi. Bu hafta yüzde 2 değer kazanan gram altın, yılın başından bu yana yatırımcısına yüzde 50'den fazla kazandırdı.

GRAM ALTINDA YENİ REKORLAR YOLDA

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken yorumda bulundu. TV100'deki köşe yazısında Memiş, altın yatırımcısını acele etmemeleri konusunda uyardı.

Gram altında yeni rekorlara işaret eden Memiş, "Gram altın ise dolar/TL kurunu takip etmeyi sürdürüyor. Dolar nereye gram altın oraya. Yılın ilk yarısında dolar/TL kurundan destek alarak dün bin 663 liraya yükseldi. Yılın ilk yarısında yatırımcısına yüzde 50 kazandırarak birinciliği kimseye kaptırmadı. Bin 585-bin 668 lira aralığında geniş bir bandı takip ediyorum. Gram altın TL fiyatında Ağustos sonu-Eylül gibi 1800 lira seviyesine kadar yükselişlerini devam ettireceğini tahmin ediyorum. Düşüşlerin alım fırsatı olarak kalacağını söyleyebilirim. Yılın ikinci yarısında bin 770-bin 800 lira seviyeleri hedef konumunda. Satış için aceleci olmamak gerekli" ifadelerini kullandı.

GRAM ALTIN İKİ YIL İÇİNDE O RAKAMA ÇIKACAK
Gram altınla ilgili kuyumcu esnafından da dikkat çeken tahmin geldi. Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, gram altının 2 yıl sonra göreceği rakamı açıkladı. Yazıcı, "Gram altında fiyatlar hep yukarı gidiyor. Yılın sonunda rakamların yüzde 15-20 yukarıda olacağını ön görüyorum. Bir yıl sonra bir toplantıda bin 250 TL olacak diye söylediğimizde arkadaşlarımızın bize ifadesi bu rakam olur mu? Şimdi gelinen noktaya bakıyoruz o zamanki tarih 2015 bugünkü tarih 2023 altın bin 600 TL olmuş. Önümüzdeki iki yıl içerisinde 2 bin 300 seviyelerini dahi göreceğini ön görmekteyim. Yatırımcı altına yatırım yapmadan asla vazgeçmesin sabırla beklesin sonunda kazancını görecektir” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Bakmadan Geçme