İslam Memiş'ten yatırımcıya kazandıracak formül

Piyasa değerlendirmeleriyle öne çıkan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıların en fazla merak ettiği soruya cevap verdi. Memiş, tartışma yaratacak formülü açıkladı.

İslam Memiş'ten yatırımcıya kazandıracak formül
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Enflasyon karşısında parasını korumak isteyen yatırımcılar altın, dolar, kripto para ve Borsa İstanbul'a yöneliyor. Peki hangi yatırım aracı kazandıracak? Yatırımcıların merak ettiği soruya Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yanıt verdi. Memiş kazandıracak formülü açıkladı.

TGRT Haber'e konuşan Finans Analisti İslam Memiş, dolar, altın ve Borsa'nın bugün gerçek değerinde olmadığını söyledi. Dananın asıl kuyruğunun Ekim ayında kopacağını vurgulayan uzman isim İslam Memiş, yatırımcıları bir kez daha sepet yapmaları konusunda uyardı. "Her iki türlü de kazanacaksınız" diyen İslam Memiş şu ifadeleri kullandı:

NE ALTIN NE DOLAR ELİNDE TL'Sİ OLANLAR DİKKAT!
"Sepet kültürü çok önemli. Sepet nedir? Sepet sizin birikimlerinizin çeşitliliğidir. Yani 100.000 lira paranız var. Bu 100 bin liradan yüzde 25'e TL'de olacak yüzde 25'i dövizde olacak yüzde 25'i altında olacak. Bu kişinin tercihi ile alakalı bir şey. Yüzde 25'ine de kendi karar versin. Ama birikiminin 100 bin lirasının tamamına ne döviz alsın ne altın alsın ne gümüş alsın ne de borsaya girsin. Çeşitlilik yapsın.

"HER İKİ TÜRLÜ KAZANAN OLACAKSINIZ"
Peki, bu benim işime nasıl yayacak? Şimdi benim yüzde 25 TL var sepetimde duruyor değil mi? Yüzde 25 dolarım var. Şimdi insanların çoğu doların 30 lira olacağını beklerken çoğu da 20 lira olacağını bekliyor. Bu iki seçenekte kazanan yine ben olacağım. Neden dolar 30 lira oldu mu olsun sepetimde benim dolarım var. Satarım. Bugün altının gramı 1700 lira şimdi altının gramını 2000 bekleyenlerde var. 1500 bekleyenler de var. Hiç önemli değil. 1500 lira olursa elimdeki parayla alırım. 2000 lira olursa sepetindeki altınımı satarım.

Yani her iki şekilde kazanan sen oluyorsun hiçbir zaman kaybetmiyorsun. Borsa endeksi 7700 puanda efendim 5000 puanla düştü. Düşsün, sepetinde TL olduğu için girerim. Borsa sepetimde var. 10.000 oldu, hiç önemli değil satarım. İşte bunu insanların kendini garantiye alma kültürü, sepet kültürüdür. Bu çeşitliliği yaptığın zaman düştüğü zamanda yükseldiği zaman da sen kazançlısın.

DANANIN KUYRUĞU ASIL EKİM'DE KOPACAK
Bugün Merkez Bankaları kontrollü bir şekilde enflasyonla mücadele adı altında herkes anlaştı. Çoğu yatırım araçlarında kendileri yön veriyorlar ve dolayısıyla kendileri yön verdikleri içinde bugün hiçbir enstrüman döviz olsun borsa olsun gerçek değerinde değil. Onlar müsaade ettiği kadar yükseliyor. Müsaade ettiği kadar düşüyor. Büyük bir ihtimalle dananın kuyruğu Ekim ayında kopacak.Derin bir belirsizlik olduğu için siz bu karanlık tünele sadece altınla, sadece borsa ile sadece dövizle girmek gibi bir hata yapmayın. Eğer siz Ekim ayında nasıl bir dünya piyasasına uyanacağını bilmiyorsanız sepet yapmak zorundasınız."

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme