• Haberler
  • Ekonomi
  • İşletmelere bir müjde daha geldi: 1.9 milyon TL ödeme yapıldı!

İşletmelere bir müjde daha geldi: 1.9 milyon TL ödeme yapıldı!

KOSGEB, küçük ve orta ölçekli işletmelere destek vermeye devam ediyor. KOSGEB'in sunduğu destek ödemelerinden yararlanmak isteyenler için, işte KOSGEB'in sağladığı destek ödeme programları hakkında bilmeniz gerekenler...

KOSGEB, küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişimine katkı sağlamak için çeşitli destek ödemeleri sunuyor ve bu yıl içinde işletmelere toplamda 1,9 milyon liralık bir destek paketi hazırladı. Bu destek paketinin 1 milyar 242 milyon lirası ise geri ödemeye tabi olmadan verildi.

Bu çerçevede, 2023 yılı ocak-haziran döneminde 27 bin işletmeye 1,9 milyon TL tutarında destek ödemesi gerçekleştirildi. KOSGEB tarafından verilen bu destek hizmetlerinin 1 milyar 242 milyon TL’si geri ödemesiz, 637 milyon TL’si ise geri ödemeli destekler şeklinde dağıtıldı.

KOSGEB, küçük ve orta ölçekli işletmelerin sanayi sektörüne entegre olmasını ve ekonomik olarak güçlenmesini hedefleyerek farklı destek ödemeleri sunuyor. Mesela, Online Girişimcilik Eğitimleri kapsamında 64 bin 345 kişiye eğitim desteği verilirken, Geleneksel Girişimci Eğitimi altında 34 bin 507 kişiye ileri girişimci eğitimi sağlandı.

Girişimcilik destekleri arasında bulunan geri ödemesiz destekler ise 8 bin 282 geleneksel girişimciye 71 milyon TL ve 4 bin 914 ileri girişimciye 278 milyon TL olarak sunuldu.

Tekstil ürünleri imalatı, diş laboratuvarlarının faaliyetleri, bilgisayar programlama gibi değişik sektörler destek paketlerinin başlıca alanları arasında yer aldı. Bunun yanında AR-GE, ÜR-GE ve İnovasyon Destek Programı ile 1.059 işletmeye toplamda 143,5 milyon TL destek verildi.

Stratejik Ürün Destek Programı ile 14 işletmeye 6,5 milyon TL ve TEKNOYATIRIM Destek paketi ile 41 işletmeye 26 milyon TL destek sağlandı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme