İSRAİL'E TEPKİ BÜYÜYOR

Van Demokrasi Platformu üyeleri, düzenledikleri basın açıklamasında, İsrail’in Filistin halkına yönelik katliamını kınadı.
Faki Teyran Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasında, Demokrasi Platformu adına konuşan TMOBB Van İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Şemsettin Bakır, İsrail devletinin Filistin halkına yönelik katliamında 130 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Saldırgan devlet İsrail’in tüm dünyanın gözleri önünde mazlum Gazze halkına yönelik başlattığı insanlık dışı bu saldırı ve katliamları, İsrail ve diğer emperyalist devletlerin yaptığı zulmün sadece bir kısmıdır. İnsanlığa karşı işlenen bu vahşetin bir an önce durdurulması gerekir” dedi.
DÜNYA İSRAİL’İN KATLİAMINA KARŞI ÜÇ MAYMUNLARI OYNAMAKTADIR
Birleşmiş Milletler’in İsrail’e bu zamana kadar en ufak bir yaptırımının olmadığına dikkat çeken Bakır, “Dünya İsrail’in katliamına karşı üç maymunları oynamaktadır. ABD ise İsrail’in Gazze’ye uyguladığı katliamı her zamanki gibi desteklemiştir” ifadelerini kullandı.
Başta Türkiye olmak üzere tüm Ortadoğu devletlerinin İsrail yönetiminin Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırıyı sadece kınamakla yetindiğini vurgulayan Bakır, şöyle konuştu:
“Türkiye ve Ortadoğu devletleri, İsrail devletine karşı kınamaktan daha caydırıcı önlemler almalıdırlar. İsrail ile yapılan askeri, siyasi ve ticari antlaşmaları tek taraflı bozmalıdırlar. Filistin’e ve özellikle Gazze halkına sahip çıkmak için bir an önce somut adımların atılması gerekir. Yaşlı, çocuk, kadın birçok sivilin hayatını kaybetmesine yol açan Gazze’ye yönelik son saldırılar nedeniyle Siyonist İsrail’i bir kez daha şiddetle kınıyor, Filistin halkının tüm halklar gibi tarihsel gerçekliği ile kendi kaderini tayin etme hakkına sahip olduğunu belirtmek isteriz.”

Bakmadan Geçme