• Haberler
  • Asayiş
  • İstanbul'da çöken binada bir kişinin cansız bedeni çıkarıldı

İstanbul'da çöken binada bir kişinin cansız bedeni çıkarıldı

Küçükçekmece'de henüz belirlenemeyen nedenle bir bina çöktü. Çöken binada bir kişinin cansız bedeni çıkarıldı.

Olay yerine çok sayıda itfaiye polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Enkaz altında bir kişinin cansız bedenine ulaşılırken 7 kişi ise yaralı olarak çıkarıldı. Ekiplerin olay yerinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Olay, saat 08.40 sıralarında Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Belediye Caddesi ile Geçit Sokak’ın kesişim noktasında bulunan üç katlı bina henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Enkazın bulunduğu adrese çok sayıda AFAD, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi.  

İstanbul'da çöken binada bir kişinin cansız bedeni çıkarıldı

Küçükçekmece’de sabah saatlerinde 3 katlı bina henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Binanın çöktüğü o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Valilikten açıklama

İstanbul Valisi Davut Gül, Küçükçekmece’de çöken 3 katlı binayla ilgili basın açıklaması yaptı.
Vali Gül, “Küçükçekmece’de saat 08.40 sıralarında zemin + 3 katlı bir bina kendiliğinden çöktü. Zeminde iş yeri var. Bir üst katın ise büro olarak kullanıldığını biliyoruz. Üstteki iki katta da aileler yaşıyor. İlk etapta, AFAD’ın koordinesinde itfaiye ve diğer kuruluşlar olay yerine geldiler. Belediye, itfaiye, sağlık, emniyet gibi gelmesi gereken bütün kurumlar geldiler. 7 kişi yaralı olarak çıkarıldı. Şu anda kurtarma çalışmaları devam ediyor. İlk bilgilere göre, 2 kişinin daha göçük altında olduğu söyleniyor. Arkadaşlarımız çalışıyorlar. Bize ulaşan herhangi bir ölü tespiti yok. 7 kişinin 2’sinin durumu biraz daha ağır. 5 kişinin durumu normal. 1988 yapımı binada çökmeyle ilgili henüz tespit edilen bir sebep yok. Dolayısıyla ileriki saatlerde ve günlerde sizleri bilgilendireceğiz. Cumhuriyet Başsavcımız olay yerinde. Bundan sonra adli ve idari süreç devam edecek” ifadelerini kullandı.

Çöken binaya ilişkin soruşturma başlatıldı

Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde saat 08.40 sıralarında 1988 yapımı 3 katlı bina henüz belirlenemeyen nedenle çökmüş, olayda 7 kişi yaralı olarak binadan çıkarılmıştı. 1 kişinin hayatını kaybettiği bina çökmesi olayında, 1 kişiye yönelik arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Soruşturma çerçevesinde 1 Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile 2 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilirken, 3 kişilik bilirkişi ekibi de kusur tespitine ilişkin incelemelerine başladı. Soruşturma sürüyor

Bakan Koca’dan Küçükçekmece’de çöken binayla ilgili açıklama

Küçükçekmece’de çöken 3 katlı binayla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Koca paylaşımında, “Bu sabah İstanbul Küçükçekmece’de bir binada meydana gelen göçükte saat 09.35 itibariyle 7 yaralı olduğunu tespit ettik. 5 yaralı hastaneye nakledildi, 2 kişi tedaviye ihtiyacı olmadığını belirttiler. Olay yerine 15 ambulans ve 5 UMKE Timi görevlendirilmiştir. Olaydan etkilenenlere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

İstanbul'da çöken binada bir kişinin cansız bedeni çıkarıldı

Binanın eski fotoğrafları ortaya çıktı

Küçükçekmece’de çöken 3 katlı binanın eski fotoğrafları ortaya çıktı.

Çöken bina havadan drone ile görüntülendi

Küçükçekmece’de çöken 3 katlı binanın altında kalan yaralıların kurtarılma çalışmaları havadan görüntülendi.

İstanbul'da çöken binada bir kişinin cansız bedeni çıkarıldı

Bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı

İstanbul Küçükçekmece'de çöken 3 katlı binanın enkazından bir kişinin cansız bedeni çıkarıldı.
 

Bakmadan Geçme