İstanbul Van Vakfı'nda sonuçlar belli oldu

İstanbul Van Kültür ve Dayanışma Vakfı (Van Vakfı) Olağan Genel Kurulu yapıldı. 380 üyenin kayıtlı olduğu genel kurula 224 üye katıldı 127 oy alan Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar yeniden başkan seçildi. Seçim sonrası teşekkür konuşması yapan Ağar, bundan sonra başarılı hizmetler gerçekleştirmek için daha çok çalışacaklarını söyledi.

Hacı Yılmaz

 

Vanlıların sivil toplum hayatının en köklü kuruluşlarından, İstanbul’da yüksek öğrenim gören başarılı öğrencilere burs vererek destek olmak, Vanlılar ve Van dostları arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak, Van’ın tarihi ve kültürünü korumak ve tanıtmak,  sosyal yardımlar gerçekleştirmek,  kültür, sanat ve sosyal etkinlikler gerçekleştirmek amacıyla 1993 yılında merhum Celalettin Tüfekçi öncülüğünde kurulan,  Van Vakfı Olağan Genel Kurulu İstanbul Mercuri Otel’de gerçekleştirildi.  Antalya’da şubesi bulunan Van Vakfı genel kuruluna  İstanbul’da yaşayan Vanlılar  yoğun ilgi gösterdi. 

 

224 üyenin oy kullandığı Van Vakfı genel kurulunda 127 oy alan Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar ikinci kez başkan seçildi. Adaylardan Müjdat Çelik 96 oy aldı. Van Vakfı Olağan Genel Kurulu Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan Başkanlığına Yusuf Tuncil, katip üyeliklere Oğuz Gülay, Zafer Dicle oy birliğiyle seçildi.

 

Büyük ilgi gören Van Vakfı seçimine Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van Esnaf ve sanatkarlar Odası Başkanı İsa Berge, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Tüfekçi,  Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, İstanbul'da bulunan Van federasyon ve ilçe dernek başkanları ile çok sayıda Vanlı işadamı ve davetliler katıldı.

 

Genel kurul öncesi başkan adayları Nizamettin Ağar, Müjdat Çelik ve Hasan Aydinç’e isimleri yazılı Vanspor forması hediye edildi.

Bakmadan Geçme