İSTANBUL'DA VANLILAR REFERANDUM İÇİN BULUŞTU

Pazar günü yapılacak olan 'Cumhurbaşkanlığı ve Anayasa Değişikliği' referandumu öncesinde ev sahipliğini Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar'ın yaptığı 'İstanbul Büyük Van Buluşması' önceki gece İstanbul Wow otelde gerçekleştirildi. Gecede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, referandumda tüm Vanlılardan evet oyu istedi.

Vansesi Haber Merkezi

İstanbul’da referandum öncesi Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar, yönetim kurulu üyeleri, Prof. Dr. Hamdullah Şevli, işadamları Mehmet Avcı, Hasan Aydinç ve Oğuz Demir’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen “İstanbul Büyük Van Buluşması”na Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti Basın ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı M. Mehdi Eker, Van milletvekili Beşir Atalay, Cumhurbaşkanı Kurumsal İletişim Başdanışmanı M. Mücahit Küçükyılmaz, 23. Dönem Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, 22. Dönem Van milletvekili Cüneyt Karabıyık, Başbakan Baş Danışmanı Adnan İnanç, Van Vakfı Onursal Başkanı Ethem Sancak, Vanlı iş adamı Sanayici Bedrettin Gökçenay, 20. Dönem Van Milletvekili Şaban Şevli, Altın kentler Platformu Başkanı Nihat Boztepe, Van Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şemsettin Bozkurt,  İstanbul Van Dernekleri Federasyonu Başkanı Fevzi Donat, 70 Van derneği başkanı,  İstanbul Vanlı İş Adamları Derneği Başkanı Fatih Hatunoğlu, Van’ın tanınmış İş adamları, sanayicileri, STK’ başkanları ve kanaat önderleri yoğun ilgi gösterdi.

“Referandumu bilgilendirme toplantısı için bir araya geldik”

Gecede konuşan Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar,”Ülkenin zor günlerden geçmekte olduğunu belirterek 15 Temmuz sürecinin yaşanmasıyla birlikte her zaman olduğu gibi daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan önemli bir dönemden geçtiğimizi belirterek “Ben ve arkadaşlarım birlik ve beraberliğimizi perçinleştirmek için bu gün siz değerli Vanlı hemşehrilerimizle 16 Nisanda yapılacak olan “cumhurbaşkanlığı ve Yeni Anayasa” referandumu öncesinde bilgilendirme toplantısı için bir araya geldik. Referandum konusunda değerli misafirimiz AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ve diğer konuklarımız size bilgi aktaracaklardır. Daha güçlü Türkiye için, daha güçlü bir Van için tüm hemşehrilerimizin el ele gönül gönüle çalışması gerekmektedir. Edirne nasıl Avrupa’ya açılan bir kapı ise Van ilimiz de Orta Asya’ya açılan İpekyolu kapısıdır. 2016 yılında Kapıköy uluslararası sınır kapısının temeli atıldı. Bu yılsonuna doğru faaliyete geçecektir. Bu konuda sizlerin huzurunda başta Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi,  Milletvekilimiz Beşir Atalay,  Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi,  Milletvekilimiz Burhan Kayatürk’e şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

“Vanlılardan evet oyu istiyoruz”

Geceye katılan Van Vakfı Onursal Başkanı Ethem Sancak, Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Van Milletvekili Beşir Atalay, Genel Başkan Yardımcısı M. Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, referandum sürecinde “Cumhurbaşkanlığı ve Yeni Anayasa” hakkında birer konuşma yaparak referandumda tüm Vanlılardan evet oyu istedi.

İstanbul’da

Vanlı tanınmış sanatçı Ünal Zorer ve diğer Vanlı sanatçıların verdiği konserle gece sona erdi.

Bakmadan Geçme