• Haberler
  • Güncel
  • İtah: Van için gövdemizi taşın altına koymaya hazırız

İtah: Van için gövdemizi taşın altına koymaya hazırız

Gazetemizi ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulunan Hür Dava Partisi Edremit İlçe Başkanı Murat İtah, 'İlimizin sorunlarının çözümüne katkı sunmak için her hafta il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyerek halkımızın sesini yetkililere ulaştırmaya çalışıyoruz. HÜDA PAR olarak Doğu'nun incisi Van'ımız için elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaya hazırız' dedi.

Hür Dava Partisi Edremit İlçe Başkanı Murat İtah, il yönetiminden Mikail Gültepe ve Başkale temsilcisi Memduh Boğokşayan’la birlikte gazetemizi ziyaret ederek, imtiyaz sahibi Erdal Perihan’la Van’la ilgili bilgi alışverişinde bulundular.

Seçimden seçime çalışan bir parti olmadıklarını söyleyen İtah, “Biz seçim odaklı çalışan bir parti değiliz. Sadece seçimden seçime veya seçim arifesinde çalışan bir parti değiliz. Bunu halkımızda çok iyi biliyor. Partimizin kurulduğu 2012 yılında bu yana biz her zaman sahada çalışmalarımızı sürdürdük. İnsanlarımızın sıkıntılarını giderme konusunda elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz” diye konuştu.

Van’da 18. madde uygulamasına son verilmesi gerektiğini belirten İtah, “Van’da yıllardır uygulanan 18.madde çok büyük mağduriyetler yaşatıyor. Yıllardır defalarca yaşanan mağduriyete son vermek için 18. maddenin kaldırılmasıyla ilgili girişimlerde bulunduk ancak henüz olumlu yanıt alamadık. Bir an evvel bu mağduriyete son verilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İtah: Van için gövdemizi taşın altına koymaya hazırız

“HER HAFTA VAN’IN SORUNLARINI GÜNDEME TAŞIYORUZ”

HÜDA PAR İl Başkanı Rasim Sayğın başkanlığında her hafta düzenlenen basın toplantılarında Van’ın sorunlarının gündeme taşındığını söyleyen İtah, “İl Başkanımız Rasim Sayğın her hafta düzenlediği basın açıklamalarıyla halkımızın sesini yetkililere ulaştırıyor. Haftalık düzenlediğimiz toplantılarımıza katılıp sesimizi halkımıza duyurduğunuz için teşekkür ederiz. Biz yaptığımız görüşmelerde, basın açıklamalarında Van’ın sorunlarını politik malzeme haline getirmeden gündeme taşıyoruz. Bu anlamda haftalık olarak yaptığımız basın açıklamalarından olumlu sonuçlar alıyoruz. Van’ın sorunlarının çözümüne katkı sunmak için elimizden gelen her türlü çabayı sarf etmeye devam edeceğiz. HÜDA PAR olarak memleketimiz için, Doğu’nun incisi Van için elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. Van’a bir nebze olsun katkı sunuyorsak ne mutlu bize, umarız şuan görevde olan yetkililer çağrılarımıza kulak verip Van’ın sorunlarını çözerler” diye konuştu.

“SİYASETİN TOPLUMA HİZMET ETME ARACI OLDUĞUNA İNANAN BİR PARTİYİZ”

HÜDA PAR olarak siyaseti halka hizmet etme aracı olarak gördüklerini belirten İtah, “Biz seçim odaklı çalışan bir parti değiliz. Sadece seçimden seçime veya seçim arifesinde çalışan bir parti değiliz. Bunu halkımızda çok iyi biliyor. Partimizin kurulduğu 2012 yılında bu yana biz her zaman sahada çalışmalarımızı sürdürdük. İnsanlarımızın sıkıntılarını giderme konusunda elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz. Bizi aşan durumlarda yetkili mercilerle görüşüp sorunu çözmeye çalışıyoruz. İlimizin ciddi sorunlarını il ve ilçeler bazında raporlaştırıp yetkililere ulaştırıyoruz. Bu sorunların çözümü noktasında taleplerimizi iletiyoruz. Bu anlamda da biz seçim odaklı çalışan bir parti asla olmadık. Siyasetin topluma hizmet etme aracı olduğuna inanan bir partiyiz. Bu anlamda da çalışıyoruz, sürekli sahadayız. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçim çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Yerel seçime nasıl gireceğimiz şuan belli değil. İttifakla mı veya kendi adaylarımızla mı seçime gireceğiz konusunda görüşmeler devam ediyor. Bu konuda genel merkezimizin henüz bize ilettiği net bir durum söz konusu değil ama biz seçime kendi adaylarımızla girecekmişiz gibi hazırlanıyoruz” dedi.

İtah: Van için gövdemizi taşın altına koymaya hazırız

“HÜDA PAR OLARAK MESELELERE SADECE EKONOMİK OLARAK BAKMIYORUZ”

Van’da birçok sorunun yaşandığını belirten İtah, “Van’da yıllardır uygulanan 18.madde çok büyük mağduriyet yaşatıyor. Defalarca yaşanan mağduriyete son vermek için 18. maddenin kaldırılmasıyla ilgili girişimlerde bulunduk ancak henüz olumlu yanıt alamadık. İlimizin en büyük sorunlarından biri de budur. Yıllardır sahip oldukları arazilerini bir anda kaybeden insanlar var. Bu konuda çok büyük sıkıntılar yaşandı. Bir an evvel bu mağduriyete son verilmesini istiyoruz. Bunun yanında halkımızın yaşadığı birçok sorun var. Partimizin her kademesinde görev alan arkadaşlarımız sürekli sahada insanları ziyaret ederek sorunlarını dinliyor. Şuan ülkemizde üretememekten kaynaklı ciddi bir ekonomik kriz var. İnsanlar şuan en çok ekonomide yaşanan sorunlardan dolayı artan fiyatlara dert yanıyor. Tüm kalemlerde inanılmaz derecede artışlar söz konusu, alım gücü iyice düştü. Yetkililerin fiyatları düşürecek adımlar atması gerektiğini düşünüyorum. HÜDA PAR olarak meselelere sadece ekonomik olarak bakmıyoruz. Evet, ekonomi çok ciddi anlamda bir sıkıntı ama beraberinde getirmiş olduğu maneviyat noktasındaki sıkıntılarda var. Gençlerimizin kendi inancından, kültüründen, örfünden uzaklaşıp, yüzünü batıya dönmesini ciddi bir sıkıntı olarak görüyoruz. İran’dan gelen misafirlerimizin kültürel anlamda dezenformasyona sebep verecek davranışlarını çok doğru bulmuyoruz. Elbette misafirdirler, Van’ımız için ciddi bir ekonomik gelir sağlıyorlar. Ekonomik anlamda destekliyoruz, gelmelerinde herhangi bir sıkıntı yok ama bizim kültürümüze, örfümüze, geleneklerimize göre bir yaşam şekli göstermeliler. Bize bu konuda saygı duymalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Gazetemiz imtiyaz sahibi Erdal Perihan,  Hür Dava Partisi Edremit İlçe Başkanı Murat İtah, il yönetiminden Mikail Gültepe ve Başkale temsilcisi Memduh Boğokşayan’a nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. HABER: BURHAN ERGİN

Bakmadan Geçme