İtalya'nın En İyi Üniversiteleri

İtalya'nın en iyi üniversiteleri gündeme geldiği zaman dünyaca ünlü çok sayıda farklı üniversiteden söz edebiliriz.

 İtalya'da 100'den fazla üniversite var. İtalya'daki en iyi üniversiteler Milano, Bologna, Torino ve Roma'da bulunmaktadır.İtalya'da birçok farklı türde üniversite bulunmaktadır. Bunlar; devlet üniversiteleri, özel üniversiteler ve uluslararası üniversitelerdir. İtalyan üniversiteleri, yüksek kaliteli öğretim kadrosu ve araştırma merkezleri nedeniyle dünya çapında mükemmel bir üne sahiptir.

İtalya'daki üniversiteler, en iyi bilinen sıralama sistemlerinden biri olan QS Dünya Üniversite Sıralamalarına göre sıralanmıştır. QS Dünya Üniversite Sıralaması altı göstergeye dayanmaktadır. Bu göstergeler; akademik itibar, işveren itibarı, fakülte/öğrenci oranı, fakülte başına atıf, uluslararası fakülte oranı ve uluslararası öğrenci oranıdır. En prestijli ve seçkin İtalyan üniversiteleri, 500 yılı aşkın bir süredir kurulmuş olan veya kökenleri dünyanın dört bir yanından ünlü üniversitelerde bulunan üniversitelerdir.

İtalya'daki üniversiteler genellikle araştırma ve geliştirmeleriyle tanınırlar ve birçok üniversite dünyanın en iyileri arasında yer alır. İtalya'da son dönemde devlet üniversitelerinin yanı sıra özel üniversiteler de kurulmuştur. Bu kurumlar, kamudaki benzerlerine benzer. Ancak lisans ve yüksek lisans seviyelerinde daha geniş bir derece yelpazesi sunarlar. Bununla birlikte İtalya’da akademik çalışmaların uluslararası çapta yapıldığı bilinmektedir.

İtalya’nın En İyi Üniversiteleri Hangileridir?

İtalya’da çok sayıda farklı üniversitenin uluslararası öğrencileri kabul ettikleri bilinmektedir. Ülkedeki üniversiteler, tamamen hükümet tarafından finanse edilen kamu veya özel kurumlardır. Üniversite kolejleri, üniversite düzeyinde eğitim sunan ancak derece vermeyen özel kurumlardır. Diğer kurumlar arasında meslek okulları, konservatuarlar ve müzik, güzel sanatlar ve tiyatro akademileri bulunmaktadır. İtalya’nın en iyi üniversiteleri söz konusu olduğu zaman aşağıdaki seçenekler karşımıza çıkmaktadır;

  • Bologna Üniversitesi
  • Milano Üniversitesi
  • Padova Üniversitesi
  • Roma La Sapienza Üniversitesi
  • Roma Tor Vergata Üniversitesi

Bologna Üniversitesi

İtalya'daki en önemli üniversite, 1088'de kurulan Bologna Üniversitesi'dir. Bu üniversite Avrupa'nın ilk üniversitesidir ve bugün hala İtalya'nın en iyi üniversitelerinden biridir. Diğer ünlü üniversiteler arasında Floransa, Padua, Roma ve Napoli bulunmaktadır. Bologna Üniversitesi İtalya'daki en prestijli kurumlardan biridir ve 100'den fazla çalışma alanında lisans dereceleri sunar. Üniversite ayrıca yüksek lisans derecelerine veya doktora derecelerine götüren lisansüstü programlar da sunmaktadır. Bundan dolayıdır ki pek çok uluslararası öğrenci Bologna Üniversitesi’ni tercih etmektedir.

Milona Üniversitesi

Milano Üniversitesi, 1924 yılında AntonioLabriola tarafından liberal sanatlar eğitimine dayalı özel bir kurum olarak kuruldu. 1937 yılında devlet üniversitesi olmuştur ve bugün 12 fakülte ve yüksekokulunda kayıtlı yaklaşık 73.000 öğrencisi bulunmaktadır. Önemli mezunları arasında beş eski İtalyan başbakanı, dört Nobel Ödülü sahibi ve beş Avrupa Komisyonu başkanı vardır. Milano Üniversitesi toplamda 76 lisans ve 60 yüksek lisans programına ev sahipliği yapan uluslararası çapta tanınan bir üniversite olarak dikkatleri üzerine çekmektedir.

Padova Üniversitesi

1222 yılında kurulan Padova Üniversitesi; İtalya’nın en köklü üniversiteleri arasında yer almaktadır. İtalya’nın en köklü üniversiteleri arasında yer alan Padova Üniversitesi; Bologna’da kurulan, akademik hayatın güçlü olduğu bir üniversite olarak dikkatleri üzerine çekmektedir. Bu üniversite ‘’ Padova’nın Özgürlüğü Herkes için Evrenseldir’’ sloganıyla ön plana çıkmaktadır. Hareketli bir bilimsel hayatın bulunduğu Padova Üniversitesi, deneysel yöntemleri benimsemiş bir üniversite olarak dikkatleri üzerine çekmektedir.

Roma La Sapienza Üniversitesi

Roma Üniversitesi "La Sapienza", 1303 yılında Papa VIII. Boniface tarafından bir studium generale olarak kuruldu. Dünyanın en eski üniversitelerinden biridir. Bu üniversitenin yaklaşık 60.000 öğrencisi vardır. La Sapienza, sekiz eski İtalyan başbakanı, dokuz Nobel Ödülü sahibi ve iki Avrupa Komisyonu başkanı dahil olmak üzere birçok ünlü mezunu ile İtalya'nın en ünlü üniversitelerinden birisidir. Bu üniversite, yurtdışından çok sayıda öğrenciye ev sahipliği yapmasıyla ön plana çıkmaktadır.

Roma Tor Vergata Üniversitesi

Nispeten genç bir üniversite olan Roma Tor Vergata Üniversitesi; 1982 yılında kurulmuştur. Lazio’da bulunan bu üniversite, dinamik yapısıyla dikkatleri üzerine çekmektedir. Üniversite bünyesinde 18 bölüm barındıran Roma Tor Vergata Üniversitesi; çok sayıda yabancı öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Kapsamlı araştırmaların merkezinde yer alan Roma Tor Vergata Üniversitesi; her zaman akademik hayatın gündeminde yer alan bir üniversite olarak dikkatleri üzerine çekmektedir.

İtalya Eğitim Sistemi Nasıldır?

İtalya'nın eğitim sistemi iki aşamalı bir modeldir. İlk eğitim düzeyi zorunludur ve öğrenciler 16 yaşına kadar okula devam etmek zorundadır. İkinci aşama isteğe bağlıdır ve öğrenciler eğitimlerine üniversite sisteminde veya mesleki eğitim okullarında devam etmeyi seçebilirler.Öğrencilerin çoğunluğu dört düzeyden oluşan üniversite sistemini tercih etmektedir:

  • Lisans derecesi
  • Yüksek lisans derecesi
  • Doktora derecesi
  • Doktora sonrası araştırma

İtalyan üniversite eğitim sistemi, uzun bir gelenek ve zaman içinde gelişen kendine özgü bir yapı ile karakterize edilir. İtalya’da üniversite tercih ederken kapsamlı bir araştırma sürecini yakından takip etmeniz gerekmektedir. Bu aşamada belirli bir üniversiteye kayıtlı öğrenci sayısına bakmak gerekmektedir. Bunun nedeni, daha fazla öğrenci sayısının bir üniversitenin öğrencileri için daha fazla kaynak ve tesise sahip olacağı anlamına gelmesidir.

Bir üniversitenin sunduğu eğitimin kalitesine dikkat etmeniz; İtalya’da tam olarak üst düzeyde eğitim fırsatını beraberinde getirecektir. İyi bir üniversite, mezunlarının mezun olduktan sonra kolayca iş bulabilmeleri için kaliteli bir eğitim sunmalıdır. Ayrıca, öğrencilerinin farklı ilgi alanlarına hitap edecek şekilde geniş bir kurs yelpazesi sunmalıdır.Pavaedu sayesinde İtalya’daki eğitim fırsatlarına dair kapsamlı bir araştırma yapmalısınız.

Belirli bir üniversitede eğitim almanın maliyeti, İtalya'da okumak için ideal bir üniversite ararken göz önünde bulundurulması gereken başka bir faktördür. pavaedu.com İtalya’daki eğitim maliyetine yönelik olarak detaylı bilgilere erişmenize olanak tanımaktadır. Sonuç olarak İtalya’da tam olarak beklentinizi karşılayacak bir şekilde eğitim fırsatını almak isterseniz; mutlaka profesyonel bir danışmanlık hizmeti almalısınız.

Bakmadan Geçme