• Haberler
  • Yazarlar
  • İyi ki varsın Nurgül Öğretmen 1 Önyargılar Yıkılırken

İyi ki varsın Nurgül Öğretmen 1 Önyargılar Yıkılırken

Bazı gerçek şeyler vardır ki, en azından başlangıç kısımlarının masal diliyle anlatılmaları yanlış olmaz.

Bazı gerçek şeyler vardır ki, en azından başlangıç kısımlarının masal diliyle anlatılmaları yanlış olmaz.

 

Çünkü masal kadar güzeldirler.

 

Bir varmış, bir yokmuş.

 

Anadolu'nun uzak, yeşil ve güzel bir ilçesinde bir ilkokul varmış.

 

O ilkokulda da ülkemizin diğer okullarında olduğu gibi çalışkan, başarılı, sevilen öğretmenler çokmuş ve Yusuf Öğretmen de onlardan biriymiş. Onun farkı dördüncü sınıftan mezun ettiği öğrencileri yerine o yıl yeni bir birinci sınıf alacak olmasıymış.

 

Yani bebeleri o yıl okula başlayacak velilerin doğal tercihlerinden biri Yusuf Öğretmen'miş.

 

Evlatlarını başarılı bir öğretmenin sınıfına verip dört yıl boyunca gönül rahatlığıyla işlerine güçlerine bakma hesabı yapan veliler kayıt sürecinde bu tercihlerini dile getirmeye, çocuklarını onun sınıfına yazdırmak için okul yöneticilerinin kapısını aşındırmaya başlamışlar. Pek çoğu bunu başarmışlar da.

 

Bu duyarlı aileler bir yandan gözleri pırıl pırıl parlayan mini minnacık afacan oğullarını ve kızlarını bu sınıfa yazdırmış, bir yandan da çocuklarının eğitimi için gerekli diğer her türlü desteği de sağlamışlar.

 

Öyle olunca da Yusuf Öğretmen'in sınıfı hem öğretmen bakımından hem de öğrenci bakımından okulun en seçme sınıflarından biri olup çıkmış. Gerçekten de çok başarılı bir eğitim yılı geçirmişler. Yılsonunda hep birlikte başarı sıralamasında en yukarılara ulaşmışlar.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme