• Haberler
  • Van Haber
  • İzmir'de Dünya Vanlılar Günü Rüzgarı esti: 7 bin kişiye ayran aşı dağıtıldı

İzmir'de Dünya Vanlılar Günü Rüzgarı esti: 7 bin kişiye ayran aşı dağıtıldı

İzmir'in kalbi sayılan Konak Meydanında 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nünde İzmir Vanlılar Federasyonu tarafından yedi bine yakın vatandaşa Van Ayran aşı ve İzmir Lokması dağıtıldı.

Hacı Yılmaz

 

Büyük ilgi gören etkinliğe  CHP  İzmir Milletvekili Prof. Dr Kamil Okyay Sındır,  Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sıdık Tunç, Konak  Kaymakamı Mehmet Eriş, İzmir Konfederasyonu Genel Başkanı Turgay Baransel, İzmir Van Dernekleri  başkanları, Kars Ardahan Federasyonu Başkanı Doğan Kılıç ve çok sayıda  hemşehir federasyon ve dernek başkanı katıldı.

 

Vanlıların, Van dostlarının ve İzmirlilerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte yaklaşın 7 bin kişiye  ayrana aşı ve lokma tatlısı ikram edildi.  Konak meydanında Dünya Vanlılar Günü nedeniyle gerçekleştirilen etkinliğe Vansesi Gazetesi yazarı şair Ümran Öztürk, şair ve yazar Nuran Benli,  şiir yorumcusu Korkut Alp Van şiirler ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü ve Van'ın düşman işgalinden kurtlusu ile ilgili konuşmalar yaparak katkıda bulundular.

 

İzmir'de ilk defa Van adına böyle büyük bir etkenliği gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten İzmir Van Dernekleri Federasyonu Başkanı Yılmaz Gürbüz,   Konak Meydanı 2 Nisan Dünya Vanlılar günü tarihi bir gün yaşadı dedi.  Konak Meydanı'nda Dünya Vanlılar Gününün kardeşlilik, barış, sevgi mesajını paylaştıklarını kaydeden Gürbüz, " 1915'de Ruslarla işbirliği  yapan Ermeni çeteleri tarafından Van  işgal edilerek yakılıp yıkıldı. O kara günlerde 30 bin Vanlı hayatını kaybetti. Vanlılar yurdundan yuvasından oldu. Bu nedenle Van çok büyük acılar görmüş çileler çekmiş  bir ilimizdir.  İzmir'de faaliyet gösteren Van derneklerinin üst çatısı olan Ege Vanlılar Federasyonu olarak 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'de farkındalık yaratmak, Van'ı tanıtmak amacıyla Konak'ta  binlerce vatandaşımıza ayran aşı ve lokma tatlısı ikram ettik.  Dünya Vanlılar Günü etkinliğimiz çok büyük ilgi gördü.  Her yıl 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'de  bu etkinliği gerçekleştireceğiz.  Vatandaşlarımız Van lezzetleri tadarken Van'a ilgi gösteriyorlar.  Sempati yaratan hoş bir etkinlik oldu. Bu güzel günde şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum,  Van derneklerine, konuklarımıza sevgili İzmirlilere ve aziz Vanlılara teşekkür ediyorum" dedi.

 

 Ayran aşı ve lokma dağıtımı sonrası Vanlılar Konak Meydanı'nda halay çekerek kurtuluş coşkusu yaşadılar.

Bakmadan Geçme