İZMİR VANLILAR LOKALİ AÇILDI

İzmir'de yaşayan Vanlıların birlikteliğini, dayanışmasını sağlamak, Van'ın kültürünü yaşatmak amacıyla kurulan Ege Vanlılar Derneği Balçova'da lokal açılışı gerçekleştirdi. Açılışa Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın yanı sıra İzmir ilçelerinde kurulan Van dernekleri yöneticileri, iş adamları ve Vanlılar katıldı.

Evren Doğruer

 

İzmir'de yaşayan Vanlıların sosyal yardımlaşma ve dayanışmalarını sağlamak, Van'ın kültürel tanıtımı ve değerlerinin yaşatılmasına katkı sunmak üzere kurulan Ege Vanlılar Derneği İzmir'in Balçova ilçesinde lokal açtı.

1992 yılında Ege Bölgesinde bulunan illerde ve ilçelerinde yaşayan Vanlıların birilik ve beraberliklerini sağlamak, Van'ın kültürünü yaşatmak amacıyla Fuat Arıkan, Zekai Dağtekin, Ergün Oktar, Cahit Arguş, Suat Demirbacak ve merhum Şeref Dizlek tarafından kurulan Ege Vanlılar Derneği, Vanlı öğrencilere barınma, sağlık, burs, gıda gibi yardımların yanı sıra Van'ın tanıtımına önemli katkılar sağlıyor.

"Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum"

 Derneğin çalışmalarını genişletmek, daha etkin faaliyetler gerçekleştirmek amacıyla Balçova'da lokal açtıklarını söyleyen Ege Vanlılar Derneği Başkanı Mustafa Hakkı Bora, "Ege bölgesinde özellikle de İzmir'de yaşayan on binlerce Vanlı hemşehrimiz ve Van'a gönül veren Van Dostu var.  Daha çok birlik berberliğe ihtiyacımız var. Bu amaçlarla kurulan derneğimiz 27 yıllık süreçte önemli hizmetler gerçekleştirdi. Vanlı öğrencilerimize barınma, sağlık, gıda, burs, iş ve benzeri gibi desteklerde bulunduk. Balçova'da birlik ve beraberliği daha iyi sağlamak için 110 m2 dernek lokalimizi hemşehrilerimizin hizmetine sunduk.  2 Nisan Van'ın kurtuluşu olan 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü gibi hafızamızı tazelediğimiz önemli günlerde ve özel gecelerde, konferans, panel, sergilerde Vanlı hemşehrilerimizi ve Van dostlarını bir araya getireceğiz. Açılışımıza Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve çok sayıda Vanlı iş adamımız, hemşerimiz katılarak bizleri yalnız bırakmadı. Emeği geçen, katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Van için Vanlılar için güzel hizmetler yaparak çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Bakmadan Geçme