İzmir'in dağlarında çiçekler açar

Bizi Vanlı yapan, farklı kılan öz kültürümüze sarılıp sahip çıkacağız. Tek çabamız Van içindir. Van'ı ve Vanlıları seven, kucaklayan İzmir halkına şehrimizi daha çok sevdireceğiz.

Van’ın kent kimliği kazanmasına ihtiyacı var.

 

Van’ın doğru anlaşılmaya, anlatılmaya ihtiyacı var.

 

Van’ın tanınmaya, tanıtılmaya ihtiyacı var.

 

 Van’ın silkelenip, topralanıp kendine gelmeye ihtiyacı var.

 

Van’ın farkındalık yaratmaya ihtiyacı var.

 

 Van’ın marka şehir olmaya ihtiyacı var.

 

 Van’da yaşayanların şehirlerine, tarihlerine, kültürlerine sahip çıkma ihtiyacı var.

 

Vanlıların aidiyet duygularını, gönül birlikteliklerini güçlendirmeye ihtiyaç var. 

 

Vanlıların hedeflerini büyütme, çıtalarını yükseltmeye ihtiyaç var.

 

Bunun için de…

 

Vanlıların şikayet etmeye, alınganlık yapmaya, başkasından hareket beklemeye değil, ayağa kalkıp el birliği, gönül birliği yapmaları gerekir.

 

Diyerek öneride bulunduk.

 

Diğer illerden farklı olarak herkesi kucaklayan, ilgi görecek,  her kesimden destek bulacak sürdürülebilir sosyal, kültürel temalı ulusal düzeyde kalıcı bir etkinliğin düzenlenmesi gerektiğini gördük.

 

Vanlılık ruhunu diri tutmak, Van’ın tarihi, kültürel ve doğal değerlerine sahip çıkmak, 2 Nisan ruhuna yeni bir misyon kazandırmak amacıyla Van’ın kurtuluşunun 100. yılı olan 2018’den itibaren her yıl 2 Nisan’ı Vanlıların ve Van dostlarının yaşadığı her yerde Dünya Vanlılar Günü ilan ettik.

 

2 Nisan 2017 günü ilan ettiğimiz 2 Nisan’ı Dünya Vanlılar Günü   önerimiz heyecan yarattı. Başta vali ve büyükşehir belediye başkan vekili, rektör, meslek odaları başkanları, ilçe belediye başkanları ve başkan vekilleri,  siyasi parti temsilcileri, akademisyenleri olmak üzere her kesimden destek gördü.

 

Farklı şehirlerde, yurt dışında yaşayan Vanlılardan destek mesajları geldi.

 

İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, Ankara ve diğer illerde faaliyet gösteren Van Vakfı, Van federasyonları ve Van dernekleri yöneticileri harekete geçerek ‘2 Nisan Dünya Vanlılar Günü için biz de hazırız’ dediler. 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü rüzgârı her yerde esti.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

Bakmadan Geçme