JANDARMA VE POLİSE İLETİŞİM SEMİNERİ

Van İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün; karayollarında görev yapan personele yönelik ilk kez olarak düzenlediği ‘İletişim Becerilerinin Geliştirilmesi Eğitim Semineri’ başladı. 3 hafta, periyotlar halinde sürecek olan seminere; jandarma ve polisten 240 personel katılacak.
Van Valisi Münir Karaloğlu’nun talimatıyla düzenlenen eğitim semineri, İl Jandarma Komutanlığı toplantı salonunda başladı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Ana Bilim Dalı Öğretim üyeleri Doç. Dr. Halil Işık, Yrd. Doç. Dr. Fuat Tanhan ve Jandarma Binbaşı Aytunç Sapmaz tarafından verilecek eğitim seminerine, 80 kişilik bay ve bayan gruplar katılıyor. 22 Kasım -7 Aralık tarihleri arasında 3 grup halinde yapılacak seminere toplam 240 personel katılacak. Haftada 2 gün yapılacak seminer sonunda katılımcılara ‘İletişim Becerilerinin Geliştirilmesi Eğitim Semineri’ sertifikası verilecek.
Karayollarının yol güvenliğinde görev yapan jandarma ve polisi bir araya getiren seminerine ev sahipliği yapan Van İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, Van Valisi Münir Karaloğlu’nun önem verdiği seminerin ilk kez düzenlenmesinin faydalı olacağını belirtti. Alkan, “Valiliğimiz tarafından koordine edilen ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörümüz Prof. Dr. Peyami Battal’ın katkı sağladığı eğitim semineri, 7 Aralık’a kadar devam edecek. Valimizin talimatıyla Van’da ilk kez yapılan ‘İletişim Becerilerinin Geliştirilmesi Eğitim Semineri’nde jandarma ve polisimiz; ‘İnsan Merkezli Görev Anlayışı’ prensibi doğrultusunda yetiştirilecek. Ayrıca seminer sayesinde personelimizin; Anayasada belirtilen temel hak ve özgürlükleri esas alan, insan haklarına saygıyı rehber edinen, yetkilerini zamanında-tam ve doğru şekilde kullanan, ilişkilerde empatiyi önemseyen, halkın güven destek ve memnuniyetini kazanan, bireysel gelişimlerini artırmış kişiler olmalarını amaçlıyoruz. Nitelikli bakış açılarını ortaya koyup kaliteli hizmet anlayışı getirmek ve uygulamada görülen aksaklıklara çözüm önerileri sunmak maksadıyla kolluk personeline bu semineri veriyoruz” dedi.
EĞİTİM SEMİNERİNDE VERİLECEK DERSLER
Eğitim seminerinde “İyi İletişim Örnekleri ve Uygulamaları (empati ve müzakere)” başlığı altında; halkla bütünleşmede iletişimin önemi, kolluğun halkla ilişkileri, sözlü iletişim, sözsüz iletişim, empati, uygulamada görülen aksaklıklar ve çözüm önerileri. “Öfke kontrolü” başlığı altında; stresle başa çıkma, öfke durumunda vücut tepkileri, öfkenin boşaltılması, öfkenin kontrol yöntemleri, saldırganlığın kontrolü, uygulamada görülen aksaklıklar ve çözüm önerileri. “Kolluk - Vatandaş iletişimi” başlığı altında ise; halkla ilişkilerde amaç, kolluğun halkla ilişkilerde uygulayacağı genel kurallar, kolluğun hizmet dışı ilişkileri, kolluğun halkla ilişkilerinde olumlu sonuç doğurabilecek tutum ve davranışlar, uygulamada görülen aksaklıklar ve çözüm önerileri konularında eğitimler verilecek.
Daha sonra bu dersler çerçevesinde “yol kontrol ve aramalarının uygulamalı eğitimi” yapılarak seminer eğitimi sonlandırılacak.

Yorumlar 8

Bakmadan Geçme