Kader mi, Tercih mi?

Hayatımızı yönlendirmek bizim elimizdemi değil mi anlamak zor. Yaşam denen olgu da sokak aralarına saparız, ama hedef Ana caddedir..!

Hayatımızı yönlendirmek bizim elimizdemi değil mi anlamak zor. Yaşam denen olgu da  sokak aralarına saparız, ama hedef Ana caddedir..!

 

Sokak; Mütevazi yaşam.

 

Ana Cadde;  Elitistler. (kendini toplumdan ve toplumun zevklerinden izole ederek daha seçkin zevkleri olan ya da öyleymiş gibi gösteren insanlar)

 

Ben şuna inanırım, her ara sokak bir yerde Ana caddeye çıkıyor, çıkıyorda kalmakla gitmek Kader mi, Tercih mi?

 

Sokak aralarında dolaşırken mümkün olduğunca en kısa yoldan ulaşmak isteriz. Ana cadde güzeldir, Işıl ışıldır, önünde takılıp düşeceğin çukur yoktur, her istediğine ulaşmak kolaydır. Yürürken keyfini çıkarırız. Süslü vitrinler çeker insanı içine. Eğlenceli gelir hep burda olayım der insan.

 

Ammaa;

 

Göründüğü gibi değildir çoğunluk da, Hani derler ya içi beni dışı seni yakar, Dışarıdan çok cazip gelir güzel olduğunu düşünürüz, içine girince öyle sorunlar ile karşılaşırız ki, o yoldan kaçmak istersiniz bir müddet sonra..!

 

İnsanın aradığı Sağlıktır, Huzurdur Aşktır. Bunları ana caddede bulamazsınız.

 

Ara sokaklar öyle mi?

 

Asvalt yol yoktur taşlıktır topraktır, süslü vitrinler yerine duvarlarla çevrili evler bahçeler vardır. Belki her istediğine ulaşamazsın ama huzur vardır, samimiyet vardır, güven vardır ve Aşk vardır. O duvarların arkasında Mutluluk vardır.

 

İşte yaşam dediğimiz olguda bu. Tercihleri bizler mi yapıyoruz yoksa bir güç mü bizi yönlendiriyor.

 

Eğitim, İş hayatı, Evlilik, Akraba ,Arkadaş  bizim tercihimiz mi?  Hastalık, kaza, şans , sağlık ve aşk kader mi?

 

Ömür denen zaman dilimin de yaşadıklarımızın ne kadarı İrademiz(tercihimiz), ne kadarı kader (alın yazısı). Bizim gibi toplumlarda  Çevre baskısı hayatımızı yönlendiriyor.  Gelenek Görenek Toplum Ahlâk'ı ve değer yargıları bize yol gösterirken, bazen bunları aşıp kendi  yolumuzu kendimiz seçeriz.

 

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

Bakmadan Geçme