Kadınlar ne istiyor?

Merhaba sevgili kadınlar… Klasik bir söz vardır, ' Çirkin kadın yoktur, bakımsız kadın vardır.' Bu doğru bir tanımlamadır. Ancak günümüzde bakımın yanı sıra kimi zaman estetik müdahalelere ihtiyaç duyulabilmektedir. Bu işlem gül ağacındaki fazlalıklarının gerektiği zaman budanması gibi bir şeydir. Doğru budama güle bir şey kaybettirmez aksine daha uzun yıllar çiçek açmasını sağlar.

Ünlülerin estetik güzellik uzmanı Dr. Mustafa Karataş ile İstanbul Nişantaşı'nda siz değerli kadın okurlarım için yaptığım özel  söyleşimizin ilk bölümünü, 'Güzelleşme zamanı' başlıklı yazımda paylaştım. Bugün Dr. Karataş'ın tek seansla ameliyatsız yüz gerdirme, düşen göz kapaklarının kaldırılması, çizgilerin kırışıklıklarının düzeltilmesi, incelme, sıkı bir vücut  konularında yapılan işlemler ile ilgili öneri ve  açıklamalarını paylaşacağım.

Başlıktaki sorunun cevabına gelince bütün kadınlar  sağlıklı olmak, genç ve güzel görünmek istiyor.  Dr. Kartaş diyor ki, "Yaşlanma başladığında, ondan kaçmak mümkün değildir ama bu süreci belirgin bir şekilde yavaşlatmak mümkündür. Kadınlar, bugün artık ciltlerinde meydana gelen değişikliklerin kontrolünü kendi ellerine alabiliyor. Hastaların çoğu da, tek bir işlemle ameliyatsız ve ağrısız şekilde genç ve güzel bir görünüm elde etmek istiyor. "

"Bölgede sıkılaşma ve gerilme etkisi yaratıyor"

Ultrason, yani ses dalgaları ile etki eden Ulthera sistemi yaşlanma belirtilerinde etkili ve gözle görünür sonuçlar yarattığına dikkat çeken ünlülerin estetik güzellik uzmanı Dr. Mustafa Karataş,  "Bu tedavi cildin alt katmanını hedef alırken cilt yüzeyine hiç zarar vermiyor. Ultherapy tedavisi sırasında odaklı ultrason dalgalan cildin altına gönderiliyor ve cildin alt tabakalarındaki kolajen üretimini artıyor. Bu da uygulama yapılan bölgede sıkılaşma ve gerilme etkisi yaratıyor. Yüz germe ameliyatını daha ileri yıllara atmak için Ulthera son derece faydalı ve doğru bir seçenek ama işlemi yaptırır yaptırmaz sonuçlarını görmeyi ummayın. Tedavinin olumlu etkileri altı aya kadar giderek artmaya devam edece" diye konuştu.

"Kırışıklıklar da düzelmeye başlıyor"

" Yüz ve çene altındaki sarkmalarda, Ulthera'nm dekolte bölgesindeki ince kırışıklıklar ve sarkmalarda etkili olduğunun anlaşılmasının anti-aging  tedavileri açısından son derece önemli bir gelişme olduğunu" söyleyen Dr. Karataş, " Dekoltedeki çizgiler, kırışıklıklar ve elastikiyet kaybına karşı FDA onayı almış olan ilk ve tek tedavi olan Ulthera ile bu bölgede de yüz ile çene altında olduğu gibi odaklanmış ultrason dalgaları kullanılarak ciltteki kolajen ve elastin üretimi uyarılıyor. Bu enerji ile, cildin kendi kendini iyileştirme süreci de başlamış oluyor. Birkaç ay içinde yeni kolajen ve elastin lifleri oluşmaya başladıkça, dekolte bölgesindeki ince çizgiler, kırışıklıklar da düzelmeye başlıyor. Cilt çok daha pürüzsüz, sıkı ve genç görünüyor. İşlem yapılacak bölgeye göre tedavi 30 dakika ile iki saat arasında değişiyor. Ulthera tek seanslık tedavidir ve etkileri 3 ile 5 yıl arasında devam eder" dedi.

"Thermage ideal bir çözümdür"

Yaş ilerledikçe kadınların endişelendiren  sarkma ve kırışıklığın  ciltteki kolajen parçalanması  ve bunun  da kırışıklıklara ve cildin sarkmasına neden  olduğununu  ancak bu sorunun günümüzde  tek seansla  giderildiğini belirten  Dr. Kartaş şunları söyledi: "Thermage Radyo Frekans teknolojisi sayesinde , cildin alt tabakalarını ısıtarak hem kolajen ve elastin liflerini sıkılaştırıyor, hem de bu hücreleri uyararak daha çok kolajen, daha çok elastin üretmelerini sağlıyor.  Uyarılan kolajen zaman içerisinde yenilenerek cildin görünümünü iyileştirir, cildin sıkılaşmasını, ciltte sarkmaların azalmasını ve ciltle gençleşme sağlar. Uygulama kişinin cildinin durumuna ve uygulama alanının büyüklüğüne göre 45 dakika ile 1 saat arasında tamamlanır. Thermage tedavisi tek uygulamalıktır, işlem tekrarı gerektirmez. Düşük göz kapaklarının kaldırılması, göz kenarlarında oluşan kaz ayakları görünümünün yumuşatılması, kırışıklık ve sarkmaların düzleştirilmesi için Thermage ideal bir çözümdür."

"Genç görünme mümkün"

Yüz gerdirme operasyonu olmadan da genç görünmenin mümkün olduğuna dikkat çeken  estetik ve güzllik uzmanı Dr. Mustafa Karataş, "Cildin üst tabakasında herhangi bir hasara yol açmayan bu tedavi, cilt sıkılaştırma, yüz ovalini toparlama konusunda en başarılı teknolojilerden biridir.Ayrıca gıdı bölgesindeki elastikiyet kaybında da bu sistemden yararlanıyoruz ki çene altındaki sarkmalar bu yaşlarda en çok karşılaşılan problemlerden biridir. Ancak bu sistemin olumlu etkilerini görmek için cildinizde yeterli kolajen bulunması gerekiyor. İleri yaşlarda yaptırırsanız Thermage 'dan faydalanamazsınız çünkü ciltte uyaracak kolajen kalmamıştır." Genelde tek bir seansın yeterli olduğu işlemin olumlu sonuçlarını yaklaşık bir ay sonra görmeye başlıyorsunuz ve bu olumlu etkiler altı aya kadar giderek artıyor.

"Tek seansla incelme"

Kadınlar için genç ve güzel görünmek için   vücudun bazı bölgelerinde incelmek de geriyor. Kilo vermenin dışında bunun   için ne yapmak gerekiyor sorumu yanıtlayan  Dr. Kartaş, kilo verdiğimiz halde bir türlü kurtulamadığımız lokal fazlalıkları hedef alan Zeltiq  sistemi, farklı bir mekanizmayla çalışıyor. Bu sistem Coolsculpting teknolojisi ile çalışır. Yani dondurarak vücudu şekillendirir dedi.

"İdeal bir çözüm Zeltiq'inCoolSculpting uygulamasıdır"

Coolsculpting,  Harvard Üniversitesi'nde geliştirilen, Massachusetts Hastanesi'nde denenen, FDA onayı olan, diyet ve spor gibi hiçbir şeye bağlı olmayan bir yağ kırma yöntemi, yağ hücreleri dondurularak ortadan kaldırılıdığınna dikkat çeken Dr. Karttaş, " Tedavi cerrahisiz olarak yağ hücrelerinin dondurularak o bölgeden atılmasını sağlıyor. Vücut kitle indeksiniz zaten normal sınırlardadır; ama bir bölge, ne yaparsanız yapın incelmez ya da istediğiniz düzeye inmez, işte bu bölgeler için ideal bir çözüm Zeltiq'inCoolSculpting uygulamasıdır. Uygulama sırasında üzerindeki jel pedle korunan cilt, vakumlu bir kapsülün içine çekiliyor ve tedavi sırasında yağ hücreleri donduruluyor. Son derece konforlu bir tedavi, sadece hasta işlemin ilk üç-dört dakikasında vakumlama yüzünden bir sızı hissediyor.  Donma etkisi yağ hücrelerinde programlanmış hücre ölümünü başlatıyor, işlem sonrası jel pedlerle korunan ciltte hafif bir kızarma dışında hiç bir iz kalmıyor. Yağ hücrelerinin sıfır dereceye kadar soğutularak dondurulduğu tedavi yaklaşık 60 dakika sürüyor ve tek bir seans yeterli oluyor. İki hafta sonra tedavi edilen bölgedeki küçülme başlıyor, ikinci ve üçüncü aylarda bu daha belirgin bir hal alıyor. Bu bölgedeki yağ hücrelerinin yüzde 30-40 kadarı donarak ölüyor ve bu hücreler bir süre sonra metabolize olarak vücuttan atılmaya başlanıyor. Uygulama alanı sadece karın, bel bölgesi değil; basen, bacaklar, çene altı, genital bölge, kollar, sırt, erkeklerde meme dokusu ya da özetle fazlalığı hissettiğiniz her bölgelerdir."

"Sıkı bir vücut için;  New Thermage CPT Body "

 Sıkı bir vücut  için teknolojisi ile yapılan işlemleri ve sonuçlarını  analatan Dr. Mustafa Karataş, " Bir diğer sistem  sıkılaşmada, cilt toparlanmasında bize büyük bir güç sağlayan New Thermage CPT Body ile cildin altının sıkılaştırılmasıdır. Özellikle kalça, bacak, karın cildin sıkılığının kilo ile bozulduğu deformasyonla ve elbette iç kollarda çok başarılı. İç bacaktaki hafif bir toplama, kollarda yada göbek çevresinde sıkılaşan cildiniz tüm vücudunuzda bir iyileşme olarak kendini gösterir. New Thermage CPT sistemi ile cildinizin altı ütülenebiliyor diye düşünebilirsiniz. Geliştirilen soğutma teknolojisi ile cilt yanmadan cildin altına ciddi düzeyde yüksek bir radyofrekansı verilmekte ve ısı etkisiyle sıkılaşma sağlamakta. Thermage uygulamaları ameliyat yada iğne gerektirmeden pürüzsüz, sıkılaştırılmış ve hatları belirginleştirilmiş daha genç görünen bir cilde sahip olmanıza yardımcı olan FDA onaylı uygulama. Kolajeni tekrar yapılandırmanın tek yolu onu uyarmaktır. New ThermageCPT'yle cilde bu uyarı verilir, özel radyofrekans teknolojisi sayesinde cildin yüzeyi soğutulur ve cilt altı anlık olarak yüksek ısıya çıkar. Bu yüksek ısı, cilt tarafından bir hasar olarak algılanır ve onarım mekanizmaları çalışmaya başlar, cilt sıkılaşır ve yenilenir. Tek bir Thermage uygulaması genellikle yeterli olmaktadır. Seans sayısı ve hasta için gereken doğru tedavi yöntemi, hastanın ihtiyaçlarına ve istekleri doğrultusunda doktor tarafından belirlenmektedir. Thermage sisteminde kalça, bacak, karın ve kol problemleri için farklı, özel başlıklar vardır ve işlem her bölge için yaklaşık bir saat sürer. Uygulama sırasında ağrı hissedilebilir  ağrının derecesi kişiye göre değişir ama işlemden sonra herhangi bir kızarıklık, morluk veya güneş yasağı yoktur. Tedaviden hemen sonra ciltte bir miktar gerilme ve sıkılaşma gözlenir. Thermage CPT Body tedavinin sonuçları uygulamadan sonra derhal baslar ve etkisi artarak altı ay kadar sürer. Asıl iyilik halleri 3 ya da 6 ay sonra net olarak gözlenir ve etkiler 2 yıl kadar sürebilmektedir" diye konuştu.

 Estetik ve güzellik hekimi sayın Dr. Mustafa Karataş  ve ekibine  kadınların ilgisini çektiğine  inandığım bilgilendirici  söyleşi için çok teşekkür ediyorum.

Görüşmek üzere. Sevgiyle kalın.

Bakmadan Geçme