Kadınlar Sakine Cansız Suikastını Protesto Edecek

Van’da KJA Bileşenleri tarafından Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in Paris’te katledilişlerinin 3 yıldönümü nedeniyle bugün düzenlenecek olan basın açıklaması ve yürüyüşle ilgili el ilanları dağıtıldı.

Vansesi Haber Merkezi

2013 yılında Paris’te katledilen Kürt kadın siyasetçiler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez  bugün Van’da düzenlenecek etkinlikle anılacak. Van’da KJA Aktivistleri ile DBP-HDP Kadın Meclisi tarafından bugün saat 12.00’de Fekiye Teyran parkında düzenlenecek olan yürüyüşle ilgili dün DBP Van İl binası önünde toplanan kadınlar yaptıkları açıklamanın ardından el ilanları dağıtarak Van halkını düzenleyecekleri yürüyüş ve basın açıklamasına davet etti.

DBP İl binası önünde yapılan basın açıklamasını okuyan DBP Van İl Eş Başkanı Caziye Duman, son zamanlarda kadına yönelik artan şiddet ve Silopi’de 3 Kadın siyasetçinin katledilmesine dikkat çekerek, “ Özgür kadınla özyönetimleri inşa ediyoruz, katliamların hesabını soracağız şiarıyla 9 Ocak 2013’te katledilen 3 devrimci yoldaşımıza yönelik katliamı kınamak ve hesabını sormak için bugün saat 12.00’de Fekiye Teyran parkındayız. Tüm Van’lı kadınları bekliyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme