• Haberler
  • Yaşam
  • Kadınların mutfak kabusu sona eriyor! Sadece bir defne yaprağı yetiyor

Kadınların mutfak kabusu sona eriyor! Sadece bir defne yaprağı yetiyor

Bakliyatların en büyük düşmanı olan böcekler artık bu basit yöntemle uzaklaştırılabilir. Bulgurun içinde böcek görmek istemiyorsanız, bu yöntemi mutlaka denemelisiniz. İşte bulgurun nasıl saklanacağına dair bazı ipuçları...

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bulgur, birçok yemeğin vazgeçilmez bir bileşeni olarak kullanılır. Ancak bu bakliyatı doğru bir şekilde saklamak da oldukça önemlidir.

Bakliyat içinde oluşan böcekler, birçok ev kadınının korkulu rüyasıdır. Bulgur gibi sık tüketilen bir bakliyatın doğru bir şekilde saklanmaması durumunda böcek veya güve gibi zararlılar hızla yayılabilir ve bulgurunuzu kullanılamaz hale getirebilir. Bulguru uzun süre boyunca taze tutmak için bu yöntemi denemelisiniz. İşte bulgurun nasıl saklanacağına dair bazı ipuçları:

Bakliyat içinde sık sık karşılaşılan bir sorun olan böcek sorunu, ev hanımlarının kabusu olabilir. Bakliyatları böceklerden korumak ve uzun süre saklamak için belirli önlemler almanız gerekmektedir. Bulgur gibi en yaygın bakliyatları saklarken dikkat etmeniz gereken bazı önemli püf noktalar vardır.

Öncelikle, saklama kapının kap ya da bez torba olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca saklama kabının içine bir defne yaprağı eklemek de böcek sorunlarını ortadan kaldırmada yardımcı olabilir.

Defne yaprağı, böceklerle savaşan bir koruma kalkanı oluştururken aynı zamanda güve sorununu da engelleyebilir. Bu nedenle, bakliyatları saklarken içlerine bir defne yaprağı eklemeyi unutmamalısınız. Bu basit yöntemle, bakliyatlarınızı uzun süre boyunca taze ve sağlam tutabilirsiniz.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme