KALKINMADAN HOŞLANMIYORLAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van temasları sonrası kentte kalan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz; Van Valisi Münir Karaloğu, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demir ile Edremit ilçesinde Afet ve Acil Durumu Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığına yaptırılan afet konutlarını gezdi. Gezi sonrası gazetecilere açıklama yapan Yılmaz, Van Depremi'nin Türkiye'de yaşayan insanların kardeşliğini bir kez daha gösterdiğini kaydetti. Yılmaz, ''Tabii Van Depremi bize bu gerçeği bir kez daha gösterdi. Biz değişik etnik gruplar da olsak, değişik mezheplerden de olsak, değişik bölgelerde yaşasak da tek bir milletiz. Gönlümüz tek ve kardeşiz hepimiz, hep birlikte. Bu deprem bize bu ruhu tekrar gösterdi. Burada  bütün Türkiye'nin duaları Van'a yöneldi. Bütün Türkiye'nin yardımları Van'a yöneldi ve Van ilk günden bugüne muazzam bir ilerleme kaydetti. Çok şükür Van eskisinden de güçlü bir durumda. Bakanlık olarak Sosyal Destek Programı'nda (SODES) Van'a daha ayrıcalıklı destekler sunduk. Son üç yılda verdiğimiz destek 38 milyon liraya ulaştı. Sadece bu sosyal destek programı kapsamında 200'ün üzerinde projeye destek sunduk. Deprem nedeniyle ayrıcalık tanıdık'' dedi.
Yeni teşvik paketiyle yatırımcıları Doğu, Güneydoğu ve Van'a davet ededen Yılmaz, ''Gerçekten çok avantajlı koşullar var fakat bu noktada bunun altını çizmem gerekiyor. Maalesef terör ve terör örgütü sadece kamu yatırımlarına saldırmakla kalmıyor. Bir taraftan kamu yatırımların, bu bölgenin ihtiyacı olan altyapı yatırımlarına saldırıyor, diğer taraftan da özel sektör buraya gelip yatırım yapmasın diye adeta atmosferi zehirliyor, yatırım ortamına zarar veriyor. Şimdi terörün doğrudan verdiği fiziki zarar, bir de bundan çok daha fazla dolaylı olarak bölgenin imajını bozarak verdiği zarar var. Yatırım ortamını bozarak buralarda maalesef kalkınmaya, gelişmeye zarar veriyor. Tabii bunu vatandaşlarımızın görmesi lazım. Bizim derdimiz bu bölgenin daha fazla kalkınması, refahının artması, daha özgür, daha rahat bir ortam, daha iyi ve daha ileri bir demokrasi olması. Fakat terör örgütü ne daha fazla özgürlükten ne de daha fazla kalkınma ve gelişmeden hoşlanıyor. Bütün bunları da yaptığı eylemlerle zaten ortaya koyuyor'' diye konuştu.
Konutları gezdikten sonra VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu'nun büyük katkıları Van-Hakkari yolu üzerinde yapılacak olan Tekstil Kent alanında incelemelerde bulunan Yılmaz, polis helikopteri ile Bingöl'e hareket geçti.

vanhaber, van, haber, van haber
Yorumlar 1

Bakmadan Geçme