• Haberler
  • Güncel
  • Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Görevden Alındı

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Görevden Alındı

Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Özcan Öktem Sağlık Bakanlığı tarafından görevden alındı. Öktem Sakarya’da göreve başlayacak.

Vansesi Haber Merkezi

Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Özcan Öktem Sağlık Bakanlığı kararıyla 11 aydır yürüttüğü görevden ayrıldı.   2008 yılında zorunlu hizmet kapsamında Genel Cerrahi Uzmanı olarak 1 yıllığına Van’a atanan 8. Yılını   dolduran Öktem  veda mesajı yayınladı.

Muradiye Devlet Hastanesi’ nde ve Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ nde Başhekimlik görevlerinde bulunduğunu kaydeden Öktem “ Son 11 aydır Genel Sekreterlik görevini yürütüyordum. Bu süre zarfında yaptığımız şey kısacası sahip olduğumuz yetkileri en iyi şekilde değerlendirip Van’da sağlığın kalitesini ve çıtasını yükseltmek için elimizden gelen gayreti göstermekti. Bunu yaparken gerek sosyokültürel faktörler, gerekse 2 ayrı depremin yaşanmış olması çalışmalarımızı yavaşlatan faktörler olmuştur "dedi.

 

 

 "Tüm olumsuzluklara rağmen çalıştık "

Van’ı sağlık üssü haline getirdiklerini belirten Op. Dr. Özcan Öktem, "Bu çalışmaların neticesinde Van’ın sağlık kalitesinde ilerleme sağlayarak, Van’ı bölgenin sağlık üssü haline getirdik. Tabi ki bu başarı bana ait değil bakanlığımızın desteği ve ekibimle birlikte Van’ın tüm sağlık çalışanlarına aittir. Hepsine buradan teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Elbette ki bizler mükemmel değiliz. Mükemmellik Allah’a aittir. Hatalarımız, eksiklerimiz, kusurlarımız oldu. Fakat Van’da sağlığın kalitesini yükseltme yolunda elimizden gelen gayreti gösterdik. Bize düşende gayret göstermektir. Tüm başarı ve zafer ise Allah’a aittir. Bilindiği gibi sağlık alanı dinamik, sürekli gelişim gösteren bir alan. Arzu edilen hedefe ulaşma yolunda henüz kat edilmesi gereken çok yolun olduğunu ve bunu da emaneti devralacak olanların başaracağına inanıyorum” diye konuştu.

 


“Van Halkı’na şükranlarımı sunuyorum”
Öktem veda mesajında  şunları söyledi.” Görevimden ayrılırken; başta bu ümmetin dertlerini dert edinmiş olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ve saygılarımı sunarım. Ayrıca bu görevi bana tevdi etmiş olan başta Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu olmak üzere, Sayın Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Sayın Valimiz İbrahim Taşyapan ve birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğum Kurum Başkanımız Sayın Uzm. Dr. Zafer Çukurova ve ekibine, kendisiyle çalışma fırsatı bulduğum Kurum Başkanımız Sayın Yrd. Doç. Hakkı Yeşilyurt ve ekibine teşekkür ve şükranlarımı sunarım. Son olarak şunu ifade etmek isterim ki nefes aldığım müddetçe Rabbimin gösterdiği yolda yürümeye ve ümmetim için çalışmaya devam edeceğim. Van’a veda ederken beni 8 yıl boyunca bağrına basmış olan değerli Van Halkı’na sağlık, esenlik, huzur ve barış dolu günler diliyor sevgilerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Allah’ a emanet olun”

Bakmadan Geçme