Kamu personeli de ikramiye bekliyor

Emeklilere verilen bayram ikramiyesinin ardından kamu çalışanları kendilerine de ikramiye verilmesini istiyor.

Rıdvan Can

Emeklilere bayram ikramiyesi verileceğinin açıklamasının ardından Din Bir-Sen Van Şube Başkanı Halit Tuci, yaptığı açıklama ile sendika olarak yıllardır kamu çalışanlarına da bayram ikramiyesi verilmesini istedi.

Emekliye verilecek ikramiyenin 2 milyon 500 bin kamu çalışanına da verilmesi gerektiğini vurgulayan Tuci,"Hükümet seçime 50 gün kala, emekli vatandaşlarımız başka olmak üzere hepimizi sevindiren bir karara imza attı. Yaklaşık 12 milyon emekliye Ramazan ve Kurban Bayramlarında olmak üzere yılda iki defa bin TL bayram ikramiyesi verileceğini açıkladı. Enflasyonun yükseldiği, hayat pahalılığının arttığı vatandaşın ekonomik sıkıntılarının tavan yaptığı günlerde böyle bir kararı çok olumlu buluyor teşekkür ediyoruz, ancak son 3 toplu sözleşme masasına getirildiği halde bu imkândan kamu çalışanlarının faydalandırılmamasını da şaşkınlıkla karşılıyoruz" dedi.

"Esnafın, tüccarın bir nebze olsun rahatlamasını sağlayacak"

Memura yapılan ücret zammının ilk 6 ay için yüzde 4 olduğunu ve aylık enflasyonun yüzde 4.7 oranında olduğunu hatırlatan Tuci, oranların bayram ikramiyesinin memura verilmesinin ne kadar mecburi ve önemli olduğunu ifade etti. Tuci, “12 milyon emekliye verilecek ikramiye zor şartlarda ayakta durmaya çalışan emeklinin yükünü bir nebze olsun azaltacak. Memura da verilmesi halinde bunun yansıması tüm kesimlerde hissedilecek. Ayrıca bayram öncesi devletimizin 15 milyar lira gibi ciddi bir parayı piyasaya sürmesiyle ekonomi rahat nefes alırken, esnafın, tüccarın bir nebze olsun rahatlamasını sağlamış olacak. 3 milyon devlet memuru bu ikramiyenin verilmesini dört gözle beklerken hükümetin bu hususta gereğini yapacağına inanıyoruz. Kamu çalışanlarına bir jest yapılmasının önünde hiç bir engelin olmadığını, sosyal adalet adına bu ikramiyeden memurlarında faydalandırılmaları gerektiğini belirtiyoruz" diye konuştu. 

Bakmadan Geçme