KANADA'DAN VAN'A YARDIM

Deprem sonrası Kanada’da toplanan yardımlarla alınan tam donanımlı itfaiye aracı Van Belediyesi’ne teslim edildi. 2012 model itfaiye aracının hem yangın söndürme hem de arama-kurtarma çalışmalarında kullanılabileceği belirtildi.
Düzenlenen teslim törenine Kanada Liberal Parti Milletvekili Jim Karygiannis, Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri katıldı. İtfaiye Müdürlüğü’nde yapılan törende bir konuşma yapan Karygiannis, itfaiye aracının Kanada’da bulanan Kürt ve hayırseverler tarafından alındığını belirterek, “Kanada’da bulanan insanlar deprem sonrası Van’a birçok kez yardım ulaştırdılar. Bu kez ise kentin önemli bir ihtiyacı olan itfaiye aracı alarak belediyeye bağışladık. Umarım hiç yangın ve afetler olmaz sizde bunu kullanmak zorunda kalmazsınız” dedi.
Katkılarından dolayı Karygiannis’e ve Kanada halkına teşekkür eden Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, Deprem süresince kendilerine yardım eli uzatan herkese teşekkür etti. Yapılan bu katkıdan dolayı çok mutlu olduklarını aktaran Abi, böylesi dayanışmaların devam etmesini diledi.
Konuşmaların ardından itfaiye aracı belediyeye teslim edilirken, Abi, Karygiannis ve eşine Van kilimi hediye etti.

vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme