• Haberler
  • Güncel
  • Kandaşoğlu: Van için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyacağız

Kandaşoğlu: Van için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyacağız

Van TSO Başkan Adayı Zahir Kandaşoğlu, Van'ın gelişmesi, kalkınması, tanıtımı için elini değil gövdesini taşın altına koyacağını belirterek, 'Her zaman iyi niyetle hareket ettik. Bizim derdimiz Van'dır. Van'ımızın artık sorunlarla boğuşmasını istemiyoruz. Allah'ın izniyle kazandığımız takdirde planlı, proğramlı bir şekilde çalışacağız. Van Ticaret ve Sanayi Odası bizim dönemimizde eski şaşaalı günlerine kavuşacak. Van eski hareketli günlerine geri dönecek. Kimsenin bundan en ufak bir şüphesi olmasın' dedi.

Rıdvan Can - Burhan Ergin

22 Ekim Cumartesi günü yapılacak Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde beyaz listeyle yarışan Van TSO Başkan Adayı Zahir Kandaşoğlu, seçim çalışmalarını gazetemize değerlendirerek, “Bence seçimleri Beyaz Liste kazanmıştır. Halkımız grubumuza büyük teveccüh gösteriyor. İnsanlar çok büyük beklenti içerisindeler. Zahir Kandaşoğlu gelecek Van için konuşacak, koşturacak, Van’a yakışır işler yapacak, sorunları çözecek diyorlar” diye konuştu.

“Van eski hareketli günlerine geri dönecek”

Van TSO Başkanlığı döneminde Van’da başarılı işlere imza attığını belirten Kandaşoğlu, “Seçim çalışmalarımızı ciddi bir şekilde sürdürüyoruz. Van esnafına, tüccarına, Van TSO üyelerine yakışır, uluslararası Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği’ni kurduk. Bu dernek bizim için çok önemlidir. İki yıldan beridir Van ile ilgili çok güzel çalışmalara imza atıyor. Bu zamana kadar ülkemizde isim yapmış Cashmere'in kurucusu Ayşen Zamanpur, Jolly Turizm Onursal Başkanı Sinan Vardar ve AVM dünyasının önemli isimlerinden biri olarak bilinen Avi Alkaş’ı Van’a getirdik. Bu zamana kadar sürekli sahada olduk. Çalışmalarımıza aralıksız devam ettik. Van’ın gelişmesi için her alanda çok güzel projeler ürettik. Yıllardır nasıl Van’a başarılı bir şekilde hizmet ettiysek yine yapacağız. Bu sürecide başarılı bir şekilde tamamlayacağız. Van Ticaret ve Sanayi Odası bizim dönemimizde eski şaşaalı günlerine kavuşacak. Van eski hareketli günlerine geri dönecek. Kimsenin bundan en ufak bir şüphesi olmasın. Biz göreve geldikten sonra bütün işadamlarını harekete geçireceğiz. İl dışında yaşamını sürdüren Vanlı iş insanlarını Van’a davet ederek yatırım yapmalarını isteyeceğiz. Yurt dışına açılacağız. Şuan Rusya ve Ukrayna’dan çok sayıda firma ülkemize yatırımları için geliyor. Onlarla diyaloğa geçip bir araya geleceğiz. Van’ın gelişmesi, kalkınması, tanıtımı için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyacağız. Her zaman iyi niyetle hareket ettik. Bizim derdimiz Van’dır. Van’ımızın artık sorunlarla boğuşmasını istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sınır kent birliği kuracağız”

Sınır kapılarındaki sorunları çözmek için sınırı olan illerle bir araya gelerek çalışacaklarını kaydeden Kandaşoğlu, “Allah’ın izniyle kazandığımız takdirde planla, proğramlı bir şekilde çalışacağız.  Önceliklerimiz olacak. Her alan için ayrı yol haritası çizeceğiz. Bakın Van’ımızda çok güzel tarihi turistik mekanlar var. Bu mekanları iyi bir şekilde tanıtabilirsek yerli yabancı turist sayısında patlama yaparız. Tarım ve hayvancılıkta Van’ın önemli bir konumu var. Gürpınar Norduz, Şahmanıs, Görentaş yaylalarını, Artos Dağı etekleri yaylalarını eski haline döndürebiliriz. Çünkü tarım ve hayvancılıkta ciddi teşvikler var. Bu teşviklerden herkesin yararlanması gerekir. Ayrıca biz göreve geldiğimizde sınır kapılarının 7 gün 24 saat çalışması için gereken çabayı sarf edeceğiz. Sınır kapılarındaki tüm engelleri kaldırmak için gerekenleri yapacağız. Tüm illeri bir araya getirmek için sınır kent birliği kuracağız. Van, Ağrı, Şırnak, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Edirne gibi sınırı olan illerle bir araya gelip sınır kapılarındaki sorunları tespit ederek, çözümü için gereken adımları atacağız. Gümrük kapılarındaki sorunları Allah’ın izniyle çözeceğiz. Amacımız Van’ın sınır ticaretini, tarımını, turizmini, hayvancılığını daha iyi seviyelere getirerek, gençlerimize istihdam alanları yaratmaktır” şeklinde konuştu.

“Daha önce bunu başardım, yine başaracağım”

Bölgenin sorunlarının çözümü için 26 ilin oda ve borsa başkanını bir araya getireceğini ifade eden Kandaşoğlu, “Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük sermayesi gençlerdir. Gençleri çok önemsiyoruz. Gençlerin önündeki engelleri kaldırmamız gerekiyor. Çünkü onlar ülkenin geleceğidir. Her türlü desteği sağlamamız gerekiyor. Allah’ın izniyle biz göreve geldikten sonra gençleri ciddi bir şekilde destekleyeceğiz. Biz gençlerimizin memleketlerini terk etmelerini istemiyoruz. Van’ın gelişmesi için çaba harcasınlar. Ben 26 ili birleştireceğim. Daha önce bunu başardım, yine başaracağım. 26 ilin oda ve borsa başkanlarını Van’a getirerek birlik kuracağım. Bu illaki benimle olacak bir iş de değil. Ama bu söylediğim fikrin mutlaka hayata geçmesi gerekir. 26 ili daha önce birleştirdim. Sorunları ve sıkıntıları tespit ederek Cumhurbaşkanımıza sunduk. Yine bunu hayata geçirerek birlikte hareket edeceğiz. Bölgemizin genel sorunlarını çözmek için birlikte çalışacağız.  Yerel sorunlarımızı da yönetimimizle birlikte çözmek için çaba harcayacağız” ifadelerini kullandı.

“Van için baldıran zehri içeriz”

Van’ın her türlü sorununu çözmek için çalışacaklarını söyleyen Kandaşoğlu, “Bana göre Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerini Beyaz Liste kazanmıştır. Halkımız bu sefer gerçekten grubumuza büyük teveccüh gösteriyor. İnsanlar çok büyük beklenti içindeler. Halkımız Beyaz liste gelirse sorunlar bitecek gözüyle bakıyor. Bunu sahada da hissediyoruz. Kimi ziyaret ediyorsak açık ve net bir şekilde destek veriyor. Van Ticaret ve Sanayi Odası’na üye olsun veya olmasın bize çok büyük umut bağlamış, Zahir Kandaşoğlu gelirse sorunlar çözülür diyorlar. Zahir Kandaşoğlu Van için konuşacak, koşturacak, Van’a yakışır işler yapacak diyorlar. Herkesin bizden beklentisi vardır. Yüce rabbim bizi halkımıza karşı mahcup etmesin. Van halkı her zaman dürüst ve samimidir. Kadirşinas bir halktır. Van’ın gelişmesi ve kalkınmasını istiyorlar. İnanın Van’da kimin ne sorunu varsa bize geliyor. Bakın hiç bizi ilgilendirmeyen sorunlar dahi için bizden destek isteyen insanlarımız oluyor. Bende diyorum ki hepiniz başımızın tacısınız. Biz sorunlarınızı çözmek için geliyoruz. Göreceksiniz tüm sorunları bitirmek için her türlü çabayı sarf edeceğiz. Van’ın bütün değerlerine sahip çıkacağız. Van’ın ismini taşıyan ne olursa olsun bizi ilgilendirecek. Van için baldıran zehri içeriz” şeklinde konuştu.

“Van halkının sesi olacağız”

Van’a misyon ve vizyon katacaklarını belirten Kandaşoğlu, “Bütün kamu kurumlarıyla işbirliği yaparak çalışacağız. Van’a fabrikaların açılması için girişimlerde bulunacağız. Bana göre kundura fabrikanın kapatılması yanlıştı. O dönem Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile kavga ettik. O dönem bütün işiniz gücünüz bitti de sıra Van’daki fabrikayı kapatmaya mı geldi diye kendilerine söyledim. Biz bunların takipçisi olacağız. Hazine arazisi satılıyorsa hangi amaçla satılıyor diye takip edeceğiz. Van halkının sesi olacağız. Van’a misyon, vizyon katacağız” dedi.

“Van halkıyla, tüccarıyla, esnafıyla birlikte yürüyeceğiz”

Kandaşoğlu son olarak şunları söyledi; “Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın kapısını tüm halkımıza açacağız. Özellikle gençlerimiz ve kadın girişimcilerimize çok büyük önem vereceğiz. Van Ticaret ve Sanayi Odasında sorunu olan herkesin yanındayız. Ben odada olmayabilirim ama arkadaşlarımız haksızlığa uğrayan kim varsa sorununu çözmek için çalışacak. Herkese eşit davranacağız. Kesinlikle kimse arasında ayrım yapmayacağız. Sessiz sedasız bir oda olmayacağız. Van Ticaret ve Sanayi Odası bizim dönemimizde hergün konuşacak. Sektörlerin sorunlarını yakından takip ederek çözümü için çalışacak. Van Ticaret ve Sanayi Odası’nı tekrar vizyonu yüksek, siyaset üstü bir oda haline getireceğiz. Van halkıyla, tüccarıyla, esnafıyla birlikte yürüyecek. Bakanlar, bürokratlar, ilimizi ziyaret ettiğinde Van Ticaret ve Sanayi Odası’na gelmeden şehirden ayrılmayacak. Herkes Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın varlığından büyük bir gurur ve sevinç duyacak. Yeni evlenen gençler nasıl ki mutlu, mesut, heyecanlıysa bizde Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda öyle çalışarak huzur ve mutluluğu tesis edeceğiz. İddialıyız Türkiye’yi sallayacağız.”

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme