KANSER HASTASI YARDIM BEKLİYOR

Gırtlak ve akciğer kanseri Aydın Kıpçak, sosyal belediyecilik anlayışıyla hastalara ve mağdurlara el uzatarak yardımda bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'ndan kendisine sahip çıkmasını bekliyor

Burhan  Ergin

Van’da 2011 depremlerinden bu yana konteynır ortamında eşiyle birlikte yaşamını sürdürmeye çalışan kanser hastası Aydın Kıpçak adlı vatandaş zor günler geçiriyor.  Herhangi bir geliri, sosyal güvencesi olmayan gırtlak ve akciğer kanseri tedavisi gören Aydın Kıpçak, Van Büyükşehir Belediyesi ve hayırseverlerden kendisine ve eşine sahip çıkılmasını istedi.
Plastik konteynırda yaşamını sürdürmeye çalışan kanser hastası Aydın Kıpçak gözyaşları dökerek kendilerine sahip çıkacak merhamet eli beklediklerini söyledi. 

Gırtlak kanseri hastalığı nedeniyle konuşmakta güçlük çeken Aydın Kıpçak, “ Gırtlak ve akciğer kanseriyim.   Sağlıklı koşullarda yaşamam gerekirken çaresizlik nedeniyle kışın çok soğuk, yazın dayanılmaz bir sıcaklığa ulaşan, havasız, sağlıksız çökmek üzere olan plastik konteynerda yaşamaya çalışıyorum. Yağışlı havalarda tavanı damlayan koneynerı böcek ve haşereler, lağım fareleri abluka altına alıyor sanki. Tek geçim kaynağım hayırsever eş ve dostlardan gelen yardımlardır.  Hayatıma sağlık sorunları olan eşimle bu ortamda devam ediyoruz. Bu ortamda kanser gibi özel bakım ve ilgi isteyen kanser hastası olan ne ben, ne de eşim sağlığına kavuşabilir. Eşim hastalığı nedeniyle mamayla besleniyor. Bulunduğumuz ortam tedavi olup  şifa bulmamıza  engeldir. Memleketimize hayırlı işler yapan, hasta ve mağdur vatandaşlara  yardımcı olan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’ndan ve hayırseverlerden barınacak  sağlıklı bir yer ve eşinin tedavisi için rahat bir ortam istiyorum” dedi.

 

 

Bakmadan Geçme