KAPIKÖY SINIR KAPISI KAPATILDI

Pandemi nedeniyle uzun süre kapalı kaldıktan sonra 17 Mayıs 2021 tarihinde Türkiye tarafında, Eylül ayında da İran tarafından geçişlere açılan Kapıköy Sınır Kapısı 15 gün süreyle tekrar kapatıldı.

Burhan Ergin

İran İslam Cumhuriyeti tek taraflı almış olduğu kararla 24 Aralık 2021 tarihinden itibaren 15 gün süreyle Kapıköy Sınır Kapısı başta olmak üzere Türkiye’ye açılan tüm sınır kapılarını kapatma kararı aldı.

İran İslam Cumhuriyeti tarafından alınan kararla geçerli İran İslam Cumhuriyeti ikamet izni olan bireyler, öğrenim vizesi olanlar (İran'da okumakta olan üniversite ile medrese öğrencileri), giriş vizesi almış olan bireyler (tüccar ve iş insanları), iş izni almış olan bireyler, sağlık vizesi almış olan bireyler, yatırımcı vizesi almış olan bireyler ve pasaport ile göç polisi tarafından pasaportu çıkış damgası yapılmış olan bireylerin geçiş yapabileceği belirtildi.

“Alınan karar son derece yanlıştır”

Son günlerde İranlı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Van’da bayram yapan esnaf, bu kez de İran İslam Cumhuriyeti’nin aldığı kararla üzüldü. Kapıköy Sınır Kapısı’nın kapanmasına tepki gösteren Vanlı esnaflar, “24 Aralık günü gece saat 00.00’dan itibaren 15 gün süreyle geçici olarak Kapıköy Sınır Kapısı başta olmak üzere İran’la olan tüm sınır kapılarının kapatılacağını öğrendik. İran İslam Cumhuriyeti tarafından alınan karar son derece yanlıştır. Sanırım yılbaşı kutlamalarından dolayı bu karar alındı. İlimizde yetkililer devreye girerek bu kararı durdurmalıdır. Çünkü İranlılar Van ekonomisinin can damarıdır. Özellikle son zamanlarda Van’a gösterdikleri ilgi esnaflar arasında bayram havası yaşatmıştı. İnşallah yetkililer devreye girerek bu yanlış kararı durdururlar” dediler.

Bakmadan Geçme