Karayoları Kara Kışa Hazır

Vali İbrahim Taşyapan, Karayolları Van 11. Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek, bölgedeki kış çalışmaları ve kentteki ulaşım yatırımları ile ilgili bilgi aldı. Vali Taşyapan Karayolları Bölge Müdürlüğünün kar mücadelesi için ekipman, personel, araç-gereç, tuzlama malzemesi gibi bütün hazırlıklarını tamamladığını söyledi.

Vali İbrahim Taşyapan Karayolları Van 11. Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş’tan kar mücadelesi ve çalışmalar hakkında brifing aldı. Brifing sonrası açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Taşyapan, bu yıl karayollarında başarılı bir dönem geçirildiğini Karayolları Genel Müdürlüğü’nün çok güzel çalışmalara imza attığını söyledi.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Güzeldere ve Bahçesaray'daki devam eden tünel çalışmalarının gelecek yıl tamamlanacağını kaydeden ve kar mücadelesine değinen Vali Taşyapan, “Böylece hem güvenli seyahat, hem de zamandan tasarruf sağlayacağız. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ekipman, personel, araç-gereç, tuzlama malzemesi gibi hazırlıklarını tamamladı. Yolların kapanması halinde, emniyet, jandarma ve sağlık teşkilatımız koordineli olarak çalışacak" dedi.

KARAYOLLARINA 3 KATRİLYON HARCANDI

Karayollarına yapılan yatırımların önemine vurgu yapan Vali Taşyapan, karayollarına son 12 yılda 2 milyar 731 milyon lira harcandığına dikkat çekerek, "Bu eski parayla neredeyse 3 katrilyona yakın. Yollar, bütün insanlarımıza, insanlığa yapılmış hizmettir. Bunu sadece vatandaşlarımız kullanmıyor. Dünyanın neresinde olursa olsun insanlar ülkemize geldiği zaman, bu yolları kullanıyor. Onun için yol insanlığa, medeniyete yapılan bir hizmettir. Daha doğrusu medeniyettir" şeklinde konuştu.

 

VAN-KAPIKÖY HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLACAK

Kentin bütün akslarında bölünmüş yol olarak hizmet verildiğini anlatan Vali Taşyapan, Van Gölü çevresinde, tamamen bölünmüş yollarda seyahat edildiğini belirterek, “Van-Hakkari arasındaki bölünmüş yolların tünel ve köprü çalışmaları devam etmektedir. Yoğunluğumuz bundan sonra o tarafa kayacak. Aynı zamanda Kapıköy hattımız bu sene bitecek. Bir iki köprüde çalışma devam ediyor. Gelecek seneden itibaren Van-Kapıköy hattımız tamamen bölünmüş yol olarak hizmet verecek. Ayrıca Van-Şırnak-Habur yolu, önemli projelerden biri. Bununla ilgili planlamalar yapıldı. Bu yol da hızla yapılacak" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme