Karayollarından kaldırım yenileme çalışmaları

Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü, sorumluluk alanında bulunan İpekyolu S.B.Ü. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi güzergahında kaldırım yenileme çalışmaları başlattı. Ekipler, hastane çevresinde aşınmış, kırılıp yıpranmış kaldırım taşlarını yenileriyle değiştiriyor.

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre sorumluluk alanında bulunan yerlerde çalışmalarına devam eden Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü, S.B.Ü. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi civarında bulunan kaldırımları yeniliyor. S.B.Ü. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kentin en yoğun sağlık merkezlerinden biri. Hastane sadece Van halkına değil Bölge Hastanesi olması hasebiyle çevre illerden gelen hasta ve hasta yakınlarına hizmet vermektedir. Yaklaşık üç milyon insana hizmet veren hastane günlük ziyaretçi sayısıyla büyük merkezlerdeki hastanelerle yarışır durumdadır. Hastaneye gelen ve ayrılan binlerce hasta, hasta yakını ve ziyaretçi, kaldırım yenileme çalışmaları sonrası kaldırımlardan faydalanma imkanına sahip olacak.

Karayollarından kaldırım yenileme çalışmaları

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada "Hastane çevresindeki kaldırımların yenilenmesi için çalışmalara başladık. Burada yoğun bir hasta, hasta yakını ve ziyaretçi trafiği var. Mevcut kaldırımlar, bu yoğun kullanıma uygun değildi. Yeni döşeyeceğimiz kaldırım taşları daha dayanıklı ve kullanışlı olacak. Ayrıca, engelli vatandaşlarımızın da rahat hareket edebilmesi için gerekli düzenlemeleri yapıyoruz" dediler. 

Karayollarından kaldırım yenileme çalışmaları

Çalışmalar kapsamında, hastane çevresinde tüm kaldırım taşları sökülüp yerine yenileri döşeniyor. Proje, özellikle engelli ve yaşlı vatandaşlar için büyük önem taşıyor. Yeni kaldırımlar, tekerlekli sandalye, baston ve yürüteç kullanan bireyler için daha kullanışlı hale getiriliyor. 

Karayolları ekipleri, çalışmaları mümkün olduğu en kısa sürede tamamlamayı hedefliyor. Proje kapsamında, hastane girişi ve çevresindeki tüm kaldırımlar yenilenecek. Böylece, hastaneye gelen vatandaşlar daha güvenli ve rahat şekilde kaldırımlarda yürüyebilecek.

Bölge sakinleri ve hastane yetkilileri, kaldırım yenileme çalışmalarından oldukça memnun. Vatandaşlar, hastaneye gelip giderken zorlanmadan yürüyebilecekleri daha sağlam, düzgün ve güvenli bir zemine kavuşacak. Hastane yönetimi de, hasta ve ziyaretçilerin daha güvenli ve korkusuzca endişe duymadan yürüyüp gidip gelebilecekleri bir ortamda hizmet alabilecek olmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Karayollarından kaldırım yenileme çalışmaları

Karayolları ekipleri, çalışmaların kısa sürede tamamlanması için yoğun mesai harcıyor. Kaldırım yenileme çalışmaları, Van halkının ve hastane kullanıcılarının yaşam kalitesini artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. 

Yorumlar 3
Osman 04 Temmuz 2024 13:08

Vanda sadece Cumhurbaşkanımızın göreceği (havalanı kavşağı ve eski emniyet kavşağı) yerler Karayolları tarafından güzel bir şekilde yapılıyor şehrin diğer giriş noktaları Özalp-Gürpınar ve Erciş istikametlerinde ne temizlik nede ağaçlandırma işi adam gibi yapılıyor. Ne zaman memleketi temsil ettiğini savunanlar burlardaki vurdum duymazlığı görecek

HASTANE YÖNETİMİNİN DİKKATİNE 03 Temmuz 2024 22:04

Ey Bölge Hastanesi Yönetimi, hastane avlusunda girişin sağında ve solunda kalan çim alanlar neden sarardı, neden sulanmıyor? Hastane girişi, otoparkların tamamı, iki binanın dört tarafı neden çer çöp, neden tozlu, neden kirli? Neden çevre yeşil, bakımlı, alımlı ve tertemiz değil? Neden başka büyükşehirlerdeki hastanelerin çevresi gibi peyzaj,çevre düzenlemesi, yeşil alan, sulama, temizlik, bank, kamelya, tertip ve düzen bakımından göz alıcı bir çevre yok? İsterseniz bu hafta bu sorunları adım adım gezip görerek not alın ve gündeminize alın. Bir ay sonra Van Bölge Hastanesinin dört tarafı bambaşka temizlikte, yeşillikte ve güzellikte olsun. Ne dersiniz?

Şikayet ediyoruz 03 Temmuz 2024 21:58

TEİAŞ BİNASI civarından başlayarak YYÜ KAMPÜS KAVŞAĞINA KADAR İpekyolu Caddesi çok kirli, çok bakımsız. Kavşak ve refüjlerdeki çimler bu bölgelerde büyük oranda sararmış. Refüj ve kaldırımlar çöplerle dolu. Geçen yıllarda milyonlar harcanmıştı ama düzenli sulama yok. Belli yerlerde sulamalar açılıyor. Yolun kenarlarında toz ve çöpler birikmiş. İki şeritin iki yanında her gün Edremit'ten Kampüs girişine kadar iki tane vakumlu-süpürgeli araçla yol kenarları niye süpürülmüyor. Cumhurbaşkanımız seçim için geldiğinde kaldırım ve refüj bordürleri sadece Emniyet Kavşağı'na kadar sarı- beta ve kırmızı siyah boyandı. FAKAT Emniyet Kavşağı'ndan Kampüs Kavşağı' na kadar boyanmadı. Siz bu vatandaşları anlamaz, görmez, bilmez mi zannediyorsunuz. Şu 20 km'lik yola bakmayan VAN KARAYOLLARI BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ bu milletten ve bu milleten ne diye maaş alıyor? 4 TEMMUZ PERŞEMBE GÜNÜ GİDİP BAHSEDİLEN YERLERE VE İŞLERE BİR BAKIN.

Bakmadan Geçme