• Haberler
  • Ekonomi
  • Kardeşiyle ortak tapusu olanlar dikkat: Miras kalan tapular için flaş karar geldi!

Kardeşiyle ortak tapusu olanlar dikkat: Miras kalan tapular için flaş karar geldi!

Son dönemde miras ve tapu kanununda çeşitli değişiklikler yapılırken, bundan sonra ortak tapu sahibi olan kardeşlerin izlemesi gereken yollar paylaşıldı. Artık kardeşler arasında miras paylaşımı yapmak eskisine göre daha kolay olacak.

Kardeşiyle ortak tapusu olanlar dikkat: Miras kalan tapular için flaş karar geldi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son dönemde miras ve tapu kanunlarında gerçekleşen çeşitli değişikliklerle birlikte, ortak tapu sahibi olan kardeşlerin izlemesi gereken yollar da önemli ölçüde revize edildi.

Yapılan güncellemelerle birlikte, artık kardeşler arasında miras paylaşımı daha şeffaf ve adil bir şekilde gerçekleştirilecek.

Yeni tapu düzenlemesi geldi. Miras kalan hisselerin kardeşlere devri için  noter onaylı sözleşme olmasına gerek kalmadı. Kardeşler arasında yazılı bir sözleşme yapılması ve bu sözleşmenin her iki tarafça imzalanması yeterli olacağı belirtildi. 

Bu yeni düzenleme ile birlikte miras paylarının kardeşlere devri süreci daha basit ve hızlı bir şekilde gerçekleşecek. Böylelikle miras sahipleri fazladan zaman kaybetmeyecek ve hızlıca işlemlerini tamamlayacak

Hisseli tapu sahipleri satışlarla ilgili sorunların çözülmesiyle alakalı yeni çözümleri aramaya devam ediyor. Hisseli miraslarda satış yapılabilmesi için hisseli tapularda hisse sahiplerinin ortak karar vermesiyle tapunun devri gerçekleşebiliyor. 

Kaynak: Karadeniz Gazetesi

Bakmadan Geçme